Lõpujutt kisub suu naerule (1)

Eile küsitles Saarte Hääl Kuressaare linnas inimesi väidetavalt täna, 21. detsembril saabuva maailmalõpu teemal. Kuigi valdav osa küsitletuist oli kindel, et maailmalõppu ei tule, leidus ka neid, kes selles päris kindlad ei olnud.

Soomes töötav Sergei Matvejev maailmalõppu ei usu: “Homme on täiesti tavaline päev nagu tänagi.”

Anita Vilonova (pildil) ütles, et tema millegipärast ei usu, et maailma lõpp tuleb: “Olen homme rahulikult kodus.” Varude soetamise kohta arvas ta, et sel ei ole ju mõtet. Vilonova lisas siiski, et kuigi füüsilist maailmalõppu ei tule, võiks tema meelest midagi muutuda inimeste mõttemaailmas.

Turul suveniire müünud Jaan Lember usub, et maailmalõpp siiski tuleb. Tema sisetunde järgi saabuvat maailmalõpp täna keskpäeval mahasadava suurema koguse lume tõttu.

“Maa läheb valgeks ja me lihtsalt hääbume vaikselt ära,” kinnitas Lember. Nii ta ütles, kuigi silmad prilliklaaside taga särasid üsna ülemeelikult.

Kihelkonna mahetalunik Aivar Kallas kasutas juhust lehelugejatele teada anda, et kes ostab täna temalt tonni porgandit, elab maailmalõpu kindlalt üle. Kallase kinnitusel on küünla-, patarei-, jahu- ja soolamüüjad omadega juba absoluutselt mäel, aga porgand on just see, mis maailmalõpust päästab.

Kallase sõnul annab porgandisöömine sellise energia, et maailmalõpp on tühiasi.

Print Friendly, PDF & Email