Mario Paiste imevise sepistas üllatusvõidu

Mario Paiste imevise sepistas üllatusvõidu

IMEVISE: Just nii saatis Mario Paiste (4) teele viske, mis tõi Tallinna Kalevile võidu Tartu Rocki üle. Foto: Ilmar Saabas /Delfi

Eesti korvpallikarikavõistluste üleeilses veerandfinaalis tegi Tallinna Kalev suurüllatuse, kui saarlase Mario Paiste ülikaugviskest võideti mäng ühe punktiga.

Paiste kaugemalt kui keskjoonelt teele saadetud vise oli tema oma sõnul näide, et alati tuleb mäng lõpuni mängida. “Siis juhtuvadki sellised asjad,” ütles Vesse korvpalliklubi kasvandik Paiste Saarte Häälele. “Pall leidis sel korral õigel ajal tee korvi.”

Mängu kulgu vaadates on Paiste sõnad üsna tähendusrikkad. Just nii tema korviga lõppenud mäng kulgeski. Tartu Rock võitis avaveerandi 23 : 14 ja juhtis poolaja eel juba 40 : 27. Kalev tuli aga kolmandal veerandil mängu tagasi, otsustav veerand algas viigiseisult 59 : 59. Rock pääses siis 70 : 64 juhtima, ent kaks minutit enne lõpuvilet oli tablool taas viik 75 : 75. Punkt punktilt kulgenud viimase veerandaja lõpetaski Mario Paiste imevise.

Paiste sõnul mingit kokkulepet, kes viimase viske teeb, seekord ei olnud.

“Vastastel olid vabavisked – panid mööda. Meie pikk sai lauast palli ja otsis ette söötu. Kedagi polnud, jooksin veel tagasi, sain söödu ja meeste vahelt lasin linnu teele. Pärast viset vaatasin, et võiks ju isegi sisse minna ja läkski,” kirjeldas päevakangelane juhtunut ise.

Poolfinaalis kohtub Kalev Raplaga. “No finaali tahaks ikka jõuda,” arvas Tartu vastu kokku 27 minutit mänguaega ja kuus punkti panustanud Paiste ja tunnistas, et võit Tartu üle andis ikka tõsise energialaksu.

Print Friendly, PDF & Email