Saaremaa Sadamas laaditakse kaubalaevale politseilaev (6)

Saaremaa Sadamas laaditakse kaubalaevale politseilaev

Foto: Sander Ilvest

Eile kella 11 ajal oli Saaremaa Sadama kai ääres hiiglaslik Saksa kaubalaev Falshoeft. Laevatekile tehti ruumi selleks, et pardale tõsta Horvaatia politseile määratud patrull-laev Ivan Kamber, mille Euroopa Liidu raha toel ehitas Nasval valmis Baltic Workboats AS. 

Firma ekspordijuhi Jüri Taali sõnul on alus 28 meetrit pikk ja sellise suurusega laeva auto peale ei pane. Politseilaeva endaga kohale sõita on aga raske, sest igas riigis tuleb taotleda eriload ning mootori töötunde kulub sellise reisi peale samuti palju.

“Laev peab ikka uus olema, kui ta üle antakse,” märkis Taal. Baltic Workboatsi toodangut on ka paaril korral varem laevaga sihtkohta transporditud, aga siis oli tegemist väiksemate alustega. Aserbaidžaani viidi korraga kolm alust, kuid need olid vaid 16 meetrit pikad. Autoga ongi normaalne vedada kuni 14 meetri pikkusi aluseid.

Praegu Saaremaa Sadamas seisev kaubalaev on ette nähtud raskete kaupade veoks ja laeval on ka tugevad kraanad. “Meeskond on välja õppinud ja seega on 90% kindel, et tõste õnnestub,” kinnitas Taal. Kuigi patrull-laev tõstetakse kaubalaevale täna hommikul, pole uudistajad sadamasse oodatud.

Print Friendly, PDF & Email