Krimi (1)

Võõra ID-kaardiga järelmaksud vormistanud mees sai karistada

Kuressaare kohtumajas mõisteti rahaline karistus mehele, kes teise inimese dokumente kasutades võõral kontol järelmaksu vormistas ning endale arvuti ja telefonid soetas.

25-aastane Rain kasutas teise inimese ID-kaarti ja isikuandmeid ning vormistas SEB internetipanga vahendusel ID-kaardi omaniku teadmata ja nõusolekuta mullu augusti lõpust kuni novembrini viis järelmaksulepingut Elioni Ettevõtted AS-iga. Mees soetas endale järelmaksuga sülearvuti HP Paviljon (väärtusega 799 eurot), mobiiltelefoni Nokia (169 eurot), mobiiltelefoni Nokia (499 eurot), Razeri kõrvaklapid (169,99 eurot) ja viimaks veel kolmanda mobiili, mis maksis 500 eurot.

Kokku tekitas noormees kannatanule 2636,99 euro suuruse kahju, millele lisandus veel 8 eurot, sest internetist tellitud kaubale lisandus ka kättetoimetamistasu.

Kohtuistungi ajaks oli noormees kannatanule tekitatud kahju juba hüvitanud. Kuritegude eest mõisteti talle aga 480 euro suurune rahaline karistus, mida tal tuleb aasta jooksul ositi maksta. Lisaks peab ta riigituludesse maksma 435 eurot sundraha ja 108 eurot kaitsjatasu.

Pritsumajas rusikatega vehkinud mees peab rahakotti kergendama

Kuressaare kohtumajas mõisteti rahaline karistus noormehele, kes tänavu sügisel Pritsumaja baaris eakaaslast rusikaga näkku lõi.

19-aastane Guido tungis 7. septembril kell 2.29 Kuressaares Pritsumaja baaris kallale 20-aastasele noormehele, haaras tal käega kõrist ja lõi kaks korda rusikaga näkku. Kuressaare haiglas tuvastati kannatanul silmalau ja silmaümbruse vigastus.

Guido tunnistati kohtus süüdi ja talle mõisteti 480 euro suurune rahaline karistus. Lisaks tuleb noormehel tasuda 435 eurot sundraha ja 96 eurot kaitsjatasu.

Print Friendly, PDF & Email