Kaarma sportlik jõulukuu

Kaarma sportlik jõulukuu

KULLAMASINAD: Kaarma lahtiste karikavõistluste 2012 võitjad, Kaarma “kullamasinad” Kaljo Väljakivi (vasakul) ja Veljo Väljakivi. Foto: Rein Orn

Ehkki igal aastal teame, et aasta viimane ehk jõulukuu kipub eriti tegude- ja toimetusterohke olema, jõuab see tõdemus kohale ikka suht ootamatult nagu lumigi – ootad ja ootad ja äkki on ta kohal, katab maa ja järved-jõed, kaanetab viimsegi veeloigu ning tuiskab täis kõik metsa- ja hekialused.

Just sellel kõige kibekiiremal kuul toimuvad Kaarmal üsna olulised ja pea kogu maakonna sportlasi kaasavad võistlused: valla lahtised karikavõistlused lauatennises ja koroonas, mis tipnevad just viimasel alal valdadevaheliste võistlustega. Nii ka sel aastal.

Lauatennis

7. detsembril kogunes Kaarma spordimajja kaksteist lauatennisemängijat – kaheksa meest ja neli naist, üks neist alles päris nooruke, kuid juba terane ja võidujanune. Tore oli tõdeda, et 12-st tervelt viis mängijat oli Kaarmalt.
Kuna mängijaid oli just nii parasjagu, et kõik saaksid üksteisega läbi mängida, siis jätkus põnevust kuni viimaste matšideni.

Naistest võtsid üksteiselt mõõtu Tiia Müürisepp, Lii Vahter, Ulvi Ingalt ja nooruke Kadri Väljakivi. Ehkki võis oletada, et mitmekordne maakonna meister Tiia Müürisepp ka seekord oma paremuse maksma paneb, hakkasid teised talle tõsiselt vastu ning n-ö puhta ehk 3 : 0 võidu sai Tiia ainult Kadri üle, kel võistlusnärvi, oskusi ja kogemusi veel üpris napilt. Teistele tuli ikkagi geim loovutada.

Lõpuks reastusid võistlejad just nii, nagu eelpool toodud nimed näitavad. Võidukarika viis koju Tiia! Õnnitlused korraldajatelt ning loodame, et tuleval aastal tuleb naisvõistlejatele lisa ja konkurents kasvab veelgi.

Meestest sammusid võidult võidule vennad Väljakivid Kärlalt, Kaljo ja Veljo. Naudin nende mängu pea igakord, kui võistlusi jälgima juhtun. Pole ju mehed enam esimeses nooruses, aga oh seda välgutamist ja kaitsevõtteid! Neilt on pea kõikidel maakonna meestel alati midagi õppida või kõrva taha panna.

Nii alistatigi kõik vastased järgemööda ja jõuti lõpuks vastasseisu, kus üks vennastest pidi võitma ja teine kaotama. Nauditav matš oli! Kindlamaks osutus seekord Kaljo, alistades Veljo tulemusega 3 : 1.

Pronksine autasu riputati kaela Uno Metsmaale. Kaarma parimana oli neljas Andre Käen, kes on tuntud mitmekülgse sportlasena, aga eelkõige jalgpallientusiastina ning JK aameraaS treeneri ja ühe juhina.

Veel kolm kaarmakat oli mängimas: 6. Siima Sooäär, 7. Raivo Rosin ja 8. noor mängumees Sander Rosin. Õnnitlused võitjatele ning kohtume ikka taas tuleval aastal! Täname siinkohal ka kohtunikke Janek Saart ja Taivo Eskot, kes on meid abistanud kõik need aastad.

Koroona

8. detsembri hommikul kogunes Kaarma spordimajja üsnagi arvukas hulk (32) koroonahuvilisi. Paljud lugejad võivad küll muiata – täiskasvand inimesed raiskavad terve päeva aukudega laual nuppe taga ajades! Aga pole see nii lihtne midagi – proovige seitse tundi järjest laua taga seista ja pingeliselt võistelda. Tean omast käest, et see on väsitav nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Kahju oli vaid, et samal päeval toimus veel Kuressaares neljavõistlus ning mitmed tugevad mängijad osalesid seal. Eriti “laastas” see naisvõistlejaid, keda esindas vaid Aurika Vaho Orissaarest. Pingeline võistlus sundis kõiki maksimaalselt pingutama ning iga eksimus sai karistuse.

Äärmiselt edukaks osutusid “Kaarma õue peal” leisikad, kes viisid koju koguni kolmikvõidu! 1. Kaupo Traumann (26 võitu); 2. Kaarel Humal (24); 3. Ants Nelis (22). Teha pole midagi, edu teile, võitjad! Vähemasti näitasid Kaarma sportlased üles hinnatavat külalislahkust, piirdudes ise tagasihoidlike 26. ja 28. kohaga. Seekord sedapidi.

Järgmisel päeval rivistusid võistluslaudade taha valdade võistlustest osavõtjad. Täisvõistkonda pidid kuuluma meesüksikmängija, naismängija ja meespaar. Peab kohe alguses ütlema, et mõnele mängijale tõusis võidupäike pühapäeval hoopis õigemast kohast kui eelmisel päeval.

Ka see võistlus kujunes pikaks, närvesöövaks, aga samas ka põnevaks. Osalema oli registreerunud 10 valda: Laimjala, Orissaare, Kaarma, Kärla, Kihelkonna, Leisi, Pihtla, Muhu, Mustjala ja Salme.

Samas järjestuses pikk võistluspäev ka lõppes. Seega Saaremaa valdade meistrid koroonas 2012 on Laimjalas (51 p)! Hõbedased autasud viisid koju võimsa lõpuseeria teinud orissaarlased (48). Meeldiva üllatuse valmistasid oma vallale Kaarma sportlased (Tiia Müürisepp, Jüri Janson, Olev Kiirend ja Eldur Torn), kes ponnistasid ennast pronksile, tublid! Kripeldama jääb, et hõbedast jäi lahutama vaid üks punkt, aga sport on sport.

Võistlused läksid igati korda ja seda suuresti tänu Taimo Antsaarele, kes ei põlanud paljuks ohverdada kaks päeva oma lemmikharrastusele, ja seda on ta teinud kõik neli aastat. Õnnitlused sulle, Taimo, Kaarma poolt.

Ega aasta algus vähem huvitav ja põnev tule. Valdade vahelised võistlused koguvad üha enam hoogu ning kaugel see kevadki enam on. Uute kohtumisteni, spordisõbrad! Tulge ikka omadele kaasa elama.

Print Friendly, PDF & Email