Ilmajaam hoiatab tugeva tuisu eest

Ilmajaam hoiatab tugeva tuisu eestNädalavahetusel on Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmeil oodata väga tugevat kagutuult ja pinnatuisku, mistõttu liiklustingimused halvenevad teedele kuhjuvate lumevaalude ja piiratud nähtavuse tõttu.

Õhutemperatuur on valdavalt -5..-10ºC piires, kuid väga tugeval tuulel on EMHI ilmaprognooside osakonna kinnitusel erakordselt suur jahutav mõju. Laupäeva hommikupoole ööd tugevneb kagutuul saartel ja läänerannikul 14-18, puhanguti 23 m/s. Päeval jõuab saartele tihedam lumesadu ja tuiskab. Mandril on tugev pinnatuisk.

Pühapäeva öösel puhub tormine kagutuul. Lumesadu ja tuisk jätkub saartel ja liigub edasi läänerannikule. Orienteeruv lume kõrguse suurenemine 12 tunni jooksul saartel on 5-10 cm. Mandril jätkub pinnatuisk. Pühapäeva päeval puhub tugev kagutuul ja jätkub pinnatuisk. Lääne-Eestisse lisandub lund ja tuiskab.

Print Friendly, PDF & Email