Hänga külas valmivad kodulehed Euroopa firmadele (5)

Hänga külas valmivad kodulehed Euroopa firmadele

HÄNGA KÜLAST EUROOPASSE: Torgu valla Hänga küla mees Tanel Põld teeb oma kodutalus tööd nii mandrieestlastele kui ka tellijaile mitmest Euroopa riigist. Foto: Sander Ilvest

Ingliskeelse nimega osaühingu Brightside (otsetõlkes “Heledam Pool”) tegevusväli ulatub Sõrvest üle Saare- ja Muhumaa paljudesse Eestimaa paikadesse ja kaugemalegi. Hänga küla mehe Tanel Põllu firma tegeleb internetiturundusega ja kodulehtede valmistamisega.

“Arvutite taga istumine jäi külge keskkooliajast. Sel ajal sain isegi mõned tööpakkumised. Saarte trükikojas olin korraks küljendaja. See töö läks juba sinnapoole, millega praegu tegelen,” ütleb Tanel Põld.

Viis aastat tagasi kolis Koimlas sündinud ja kasvanud Tanel Sõrve. Taneli vanaonu oli läinud taevastele radadele. Taadist maha jäänud majja oli vaja uut elu. Tanel kaua ei mõelnud. Arvutimees ei pea istuma uhkes kontoris suurlinnamaja 24. korrusel. Samasugust tööd saab ta teha hubases talutares metsade vaikuses. Küllap on niisuguses paigas tööjõudluski parem.

Tanel Põllul on ka linnaelukogemus. Pärast keskkooli lõpetamist valis ta elukohaks Tartu. “Ülikooli ei läinud, aga elu ülikooli küll. Nautisin siis elu ülikoolilinnas. Mingil hetkel sai sellest isu täis. Seitse aastat tagasi valisin uueks elupaigaks Kärdla. Hiidlast minust siiski ei saanud. Kärdlas alustasingi aga oma ettevõttega, sellesamaga, mille omanikud praegu koos venna Taaviga oleme,” räägib Tanel.

Töö maht ja koormus on aastatega kasvanud. “Nii nagu alguses ikka, esimesed tellijad on tuttavad ja nende tuttavad. Enamikel ettevõtjatel ja suurtel firmadel on kodulehte tarvis. Kliendid on peamiselt Tallinnast ja Tartust, ka väljastpoolt Eestit. Koht ei mängi siin üldse mingit rolli,” märgib internetimees.

Kuigi Hiiumaal elab Taneli tädi ja tal on seal veel teisigi sugulasi, pühkis saarlane viis aastat tagasi naabersaare tolmu jalgelt ja tuli sünnisaarele tagasi.

Vaata ka firma kodulehte: www.brightside.ee

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email