Ajalooline pulmapidu Angla pärandkultuurikeskuses (16)

Ajalooline pulmapidu Angla pärandkultuurikeskuses

PALJU ÕNNE: Pulmavanem Urmas Lehtsalu soove kuulavad tähelepanelikult Kristjan ja Mari-Liis Aus koos pisipoja Holgeriga ning Toomas ja Merili Pahapill. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeva õhtul abiellunud Toomas Pahapilli ja Merili Mihkelsoni ning Kristjan Ausi ja Mari-Liis Pahapilli pulmapidu läheb ajalukku mitte üksnes maagilise kuupäeva 12.12.12 pärast, vaid ka seetõttu, et õde-venda Pahapillid otsustasid pulmi koos pidada.

66 külalisele kaetud pulmalaud ootas pruutpaare, ämmasid ja äiasid ning pulmalisi Angla pärandkultuurikeskuses. Pärast pulmaliste majja jõudmist ajas Angla sepp Reinis Pihl ääsil hobuserauad hõõguma ja just abielusadamasse jõudnud mehed pandi proovile sepahaamri käsitsemises. Neil tuli metalli taguda kuupäev 12.12.12 ja nimed.

Mari-Liis Pahapill, kellest sai kolmapäeval Mari-Liis Aus, ütles, et eks nad vend Toomasega otsustasid, et kena oleks pulmapidu pidada ühel päeval.

Rauatagumise valisid noorpaarid oma eksamitööks ise. “Käisime siin kõik õpitoad läbi ja sepikoda hakkas kõige rohkem meeldima. Tore, et meile võimaldati neid ruume kasutada ja siia oma külalisi kutsuda,” rõõmustas Mari-Liis.

Mari-Liisi vastne abikaasa Kristjan on meremees, kes veebruaris taas kaubalaeva kolmanda tüürimehena merd kündma läheb. “Peigmehe eksamitega tulin toime. Sepatööd pole küll varem teinud, aga täitsa hästi tuli välja,” hindas Kristjan sooritust.

Toomas Pahapill ja tema kaasa Merili tulid samuti pulmavanem Urmas Lehtsalu antud ülesannetega hästi toime.

Noortega koos oli tantsupõrandal ka Merili vanavanaema, 94-aastane Rosalie Null. Tantsumuusikat tegi bänd Taniel Vares ja Kaks Kanget.

Print Friendly, PDF & Email