Humana kolib südalinna (18)

Humana kolib südalinna

HUMANA SÕPRADELE TEADMISEKS: Laine Opp (vasakul) ja Margit Meremäe kinnitasid uue koha välisuksele eelinfo selle kohta, millal Humana selles majas oma uksed valla lööb. Foto: Sander Ilvest

Sel laupäeval viimast päeva senises kohas, Saare Selveriga ühes majas asuv teise ringi rõivaste kauplus Humana võtab ette suure kolimise, et seada end sisse otse linnasüdames.

Kuressaare Humana2 kauplus avab oma uksed veel selle aastanumbri sees aadressil Tallinna 1 ehk kunagise Edu poe hoone tagumises sopis.

“Hakkame kolima, jah, juba vaikselt,” kinnitas Saarte Häälele Humana kaupluste juht Eestis Margit Meremäe, öeldes, et nad tahavad uues kohas uksed avada juba vahetult pärast jõulupühi – 27. detsembril.

Eile laiutas kaupluse uuel pinnal veel täielik tühjus ja töömeestel oli käsil mõningane ruumi värskendamine, kuid kavandatud ajaks on nii Humana siinse regiooni juhataja Laine Opi kui ka Meremäe kinnitusel kõik klientide tulekuks valmis.

Kolimine võeti peaasjalikult ette seetõttu, et Saare Selver on võtnud plaani oma müügipinda Tallinna tänava äärses hoones tulevaks kevadeks laiendada. See tähendanuks aga Humana jaoks, et Selveri laiendustöödega seotud ehituse ajal oleks nende pood pidanud pikemat aega suletud olema.

“Seega leidsime uue rendipinna ning veelgi paremas asukohas, mis tähendab, et nüüd me siis kolimegi,” selgitas Margit Meremäe. Klientide jaoks tähendab kolimine eelkõige seda, et Humanas ei saa sisseoste teha napid nädalapäevad.

Südalinna müügipind on Meremäe sõnul kaupluse praegusest pinnast küll veidi väiksem, kuid laoruumid on uues kohas see-eest tunduvalt mahukamad.

Niinimetatud kahenädalase müügitsükliga Humana 2 on Kuressaares tegutsenud 2011. aasta suvest. Humana on oma kontseptsioonilt nn sotsiaalne ettevõte, mille eesmärk on toetada rõivamüügist saadud tuluga arenguprojekte vähemarenenud riikides.

Peamiselt ehitatakse ja hoitakse käigus koole ja õpetajate kolledžeid, samuti panustatakse lasteabi ja HIV/AIDS-i ennetusprogrammidesse Angolas, Mosambiigis ja Malawis. Rõivaste ja muu kaubaga on toetatud ka kohalikke abivajajaid.

Print Friendly, PDF & Email