Juhtkiri: Püsiühendus sillata

Suure väina sillast on kõneldud juba nii palju aastaid, et see on muutunud suisa habemega naljaks. Vaevalt et keegi silla saamisesse enam tõsiselt usubki. Nüüd on Väinamere Liinid välja käinud hoopis realistlikuma plaani – panna parvlaevad nii tihedalt käima, et ajakaotus sillaga võrreldes poleks märkimisväärne. Ka piletisüsteemi tahetakse lihtsustada nii, et enam ei peaks inimesi üle lugema, vaid pilet tuleb osta ainult autole, kusjuures saarlaste sõidukitele oleks sadamas nii oma eelisrida kui ka soodsam hind.

Väinamere Liinide ideedel on jumet. Nüüd on küsimus vaid selles, kas riik neile vett peale ei tõmba. Ideede elluviimine sõltub ennekõike valitsuse tahtest ja rahaeraldistest. Kui arvestada aga, kui palju raha on kulunud neile tohututele sillauuringutele, võinuks meil tihedam laevagraafik koos saarlase sõidusoodustustega juba ammu toimida. Ja tulnuks ilmselgelt odavam kui sild, mida me tõenäoliselt kunagi ei näe.

Print Friendly, PDF & Email