Inglid ja päkapikud vallutasid raamatukogu

Inglid ja päkapikud vallutasid raamatukogu

VÄIKE HEATEGU: Eile olid näitust uudistamas Aleks Õunpuu (vasakul) ja Karl Orest Kapsta Kuressaare gümnaasiumist. Kui keegi tahab oma inglit veel siia tuua, siis ka need on oodatud ja võib anda töötaja kätte. Foto: Sander Ilvest

Maakonna keskraamatukogus Kuressaares saab järgmise nädala lõpuni vaadata vahvat näitust mudilaste valmistatud inglitest ja päkapikkudest. Kõik meisterdatud jõulukaunistused jõuavad jõuludeks sotsiaalhoolekande asutustesse pühaderõõmu valmistama.

“Igal päkapikul ja inglil on jutustada oma lugu,” rääkis Saar-te Häälele ürituse idee autor ning organisaator, Ristiku lasteaia kasvataja Piret Kaasik, tuues näite, kuidas üks väike jõuluinglit valmistav poiss tahtis, et tema kätetöö hakkaks rõõmustama lastekodulapsi ning mõned mudilased soovisid, et just nende inglid läheksid haiglasse ja aitaksid inimestel kiiremini terveks saada. Mõni laps meisterdas aga inimestele, kes end pühade ajal üksi tunnevad, lootes, et tema meisterdatud päkapikk oleks lihtsalt seltsiks.

See südantsoojendav kampaania sai Piret Kaasiku sõnul alguse Ristiku lasteaia Kiilikese rühma (5–6 aastased lapsed) arutelul.

“Vestlustest lastega tuli välja, et kõigil ei olegi jõulude ajal rõõmus olla, sest on ka neid inimesi, kes on üksi, ja neid, kes on haiged,” lausus Kaasik, kellel just siis tekkis mõte teha neile koos lastega natuke jõulurõõmu, seda enam, et pühade-eelsel ajal käib igas lasteaias suur meisterdamine.

Abiks tulid Kuressaare kunstikool ja selle direktor Boris Šestakov ning üheskoos kutsutigi kõik maakonna lapsed osalema heategevuslikul näitusel, mis sai nimeks “Jõuluinglid ja päkapikud” ning ürituse sloganiks “Heategu väikeselt inimeselt”.

“Oi kui palju oli osalejaid nii maalt kui linnast,” rõõmustas Kaasik, tänades kõiki abilisi ning kasvatajaid ja lapsevanemaid, kes meisterdamisel kaasa aitasid.

Päkapikke ja jõuluingleid kogunes tõeliselt suur hulk ning nende üleslugemine on väga tõsine töö.

Näitust saab vaadata 15. detsembrini. Seejärel pakitakse eksponaadid kastidesse ja viiakse kõikidesse maakonna sotsiaalasutustesse. Väikeste käte valmistatud jõulurõõmu saavad tunda Kuressaare väikelastekodu, haigla, pensionäride päevakeskus, sotsiaalmaja, varjupaik Laurits ja kindlasti kõik hooldekodud.

Print Friendly, PDF & Email