Valjala eakad lustisid koos naabervalla Muigudega (5)

Valjala eakad lustisid koos naabervalla Muigudega

Foto: Ivika Laanet

Teist aastat järjest peeti Valjala rahvamajas pensionäride jõuluootuse pidu. “Selle peoga me tähistame jõuluaega sisse elamist,” ütles Valjala pensionäride ühenduse esimees Linda Raad Saarte Häälele, lisades, et eelmisel aastal katsetati, kuidas selline pidu rahvale meeldiks, ja paistis, et meeldib. 

Ehkki osa registreerunuist jäi just libeduse pärast kohale tulemata, oli inimesi koos naabervalla taidlejatega kokku ligi 70. Pärsama kultuurimaja laulu- ja tantsurühm Muigud, keda juhendavad Irja Aardam ja Aina Tomson, oli kaasa toonud lustaka ja sisuka kontserdikava.

Kolme plokki jaotatud kavas sai kuulda lustakaid laule ja näha toredaid tantse. Vahepeal õpetas Aina Tomson rahvale ühistantsu “Gustavi toost”. Pärast kontserti tantsiti aga üheskoos tuntud seltskonnatantse nagu “Nõianeitsi”, “Üks, kaks, kolm, neli, viis, kuus, seitse…”, “Sterni polka” ja “Kaks sammu sissepoole”.

“Kena päev oli, meie jäime küll rahule ja saime valges kojugi,” ütles Aina Tomson.

Fotol: “Tali tuli!” rõõmustavad Valjala rahvamaja ees Pärsama Muigud. Vasakult Tiiu Villsaar, Marju Riisaar, Taimi Uustalu, Nelly Vilsar, Aina Tomson, Silvi Salajõe, Elve Jakobson, Elle Vilsaar, Taimi Aavasalu, Valli Hint, Linda Pusi, Irja Aardam, Anne Raamat, Anne Valdman, Hilja Koel, Ester Toompuu.

Print Friendly, PDF & Email