Kabetajad mängisid tugevakoosseisulise turniiri

Kabe “pöörd-nimetul”-kiirturniiril mängiti iga vastasega kaks partiid etteantud avakäikudega seisust. Osales 8 kabetajat, osalev koosseis oli tugev.

Enne viimast vooru juhtis 9 punktiga Hain Vaher, kellest Jaan Truu jäi maha poole ja Rein Kirst poolteise punktiga. Vaher oligi turniiri võitmas, kuid esimeses partiis Ivar Truuga eksis ta võiduseisus raskelt ja sai võidu asemel kaotuse. Teine partii nende vahel lõppes viigiga.

Kerge polnud ka teistel liidergrupi kabetajatel. Kui Kirst siiski võitis Heino Tammeaidi 1,5 : 0,5, siis Jaan Truul oli raskusi mõlemas partiis Jaanus Kiili vastu, kuid viigid sai ta siiski kätte. Nii kogusidki Jaan Truu ja Vaher võrdselt 9,5 ning Kirst 9 punkti. Seoses Vaheri kaotusega mikromatšis Ivar Truule jäi ta võidetud ja viigistatud mikromatšide summeerimisel Jaan Truust poole punktiga maha ning turniirivõit kuulus viimasele. Järgnesid: 4. I. Truu – 8 p; 5. Kiil – 7; 6. Tammeaid – 6,5.

Sajaruudulise kabe maakonna meistrivõistlustel mängisid kolm “suure laua” entusiasti kaks ringi. Juba esimene partii Vaheri ja Jaan Truu vahel pidanuks olema resultatiivne, sest viimasel jäi üks enamlöömisnüanss tähele panemata ning Vaher saavutas selge võiduseisu. Võitu “vormistama” asudes jättis ta aga sellesama reegli ise hooletusse, võites küll veel teisegi kivi, kuid seisu iseloom muutus kardinaalselt ning Jaan Truu sai viigi kätte.

Midagi sarnast leidis aset ka Jaan Truu ja Ivar Truu esimese ringi partiis, kus Jaan Truu vastase selges võiduseisus käest lasi. Vaheri mõlemad partiid Ivar Truuga ja teise ringi partii Jaan Truuga olid päris heatasemelised ning viik oli neis loogiline tulemus.

Ivar Truu ja Jaan Truu teise ringi partiis ei märganud esimene päris lihtsat neljakäigulist kombinatsiooni. Selle ära teinud, ootas Jaan Truu vastase alistumist, sest üks enamkivi oli käes ja teine kohe lisandumas. Alistumise asemel mõtles Ivar rahulikult edasi ja leidis viiekäigulise vastukombinatsiooni, millega murdis kabesse. Mustale jäi kabe eest kolm kivi, kuid selles konkreetses seisus osutus kabe nendest tugevamaks. Aga võita oli raske: püsinud õigel võiduteel 15 käiku, valge lõpuks siiski eksis ning seegi partii lõppes viigiga.

Nõnda ei selgitanud ettenähtud kaks ringi võitjat ning mängida tuleb seega veel üks ring.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email