Jõud tunnustas maakondade parimaid

Eestimaa spordiliit Jõud kuulutas välja 2012. aasta tegijad maakondades. Saaremaa 2012. aasta tegija kohaliku spordielu edendaja kategoorias on Kärla spordijuht Raivo Uus. Saaremaa 2012. aasta piirkondlik spordisündmus on aga Saaremaa 55. velotuur.

Raivo Uus on Saaremaal üks peamisi valdade vaheliste võistluste korraldajaid, seda nii lastele kui ka täiskasvanutele. Suuresti tänu temale on Kärla vallas korralik valgustatud terviserada, mida kasutatakse aktiivselt aastaringi.

Saaremaa velotuur on Põhjamaade vanim ja Baltimaade ainus rahvusvaheline maanteeratturite grupisõit, mis annab sportlastele mitmepäevasõidu kogemuse meeskonnatöös ja edendab jalgrattasporti.

1957. aastal alanud velotuur toimus algselt vaid Saaremaal, aastast 1998 on võistlus üle-eestiline. Kui 1982. aastal oli võistlejaid velotuuril vaid 10, siis 2007. a oli võistlemas rekordarv (147) maanteerattureid 21 meeskonnast.

Print Friendly, PDF & Email