Juhtkiri: Naised on leplikumad

Toimetus küsitles väikest palka saavaid saarlasi, et teada saada, kuidas üldse on võimalik miinimumpalga või sellest ainult veidike kõrgema sissetulekuga ära elada. Meeldivalt üllatas, et inimesed on kõigile toimetulekuprobleemidele vaatamata optimistlikud. Seejuures on tähelepanuväärne, et mingigi töötasu üle tunnevad suuremat rõõmu naised, leides, et väike palk on siiski parem kui üldse mitte midagi.

Naised on harjunud eluraskustega paremini toime tulema ja annavad endale aru, et kui tahta maal elada, pole võimalik töökohti valida. Muidugi on kergem optimistlik olla neil naistel, kel mees kõrval rohkem teenib.

Hoopis teine tera on aga meestega – nemad naljalt miinimumpalgaga ei lepi. Kui tuleb peret toita, on loomulik, et tuleb otsida tasuvamat tööd. Kui asi on aga viinaraha teenimises, on muidugi “mõistlikum” teha n-ö musti otsi ja nautida vabadust.

Kõige kurvem naiste räägitust ongi see, et pere ja laste nimel rabavad pereemad ei saa / ei raatsi endale lubada väiksematki meelelahutust, nagu näiteks spaas lõõgastumine.

Print Friendly, PDF & Email