Puuviljapäevade preemia sai Kärla põhikool

Saaremaa tervisenõukogu väljakuulutatud puu- ja köögiviljade konkursile laekus tagasiside korraldatud ürituste kohta kuuest koolist: Kuressaare gümnaasiumist ning Lümanda, Tornimäe, Kärla, Valjala ja Salme põhikoolist.

Terviseedenduse peaspetsialisti Imbi Jäe kinnitusel olid kõik koolides korraldatud üritused omamoodi huvitavad. Salme põhikooli töös oli uudne ettevõtmine spetsiaalne veebileht, kus oli koostatud oma tervisliku toitumise raamat. Tornimäel tehti algust tervisekohvikuga, mis on Imbi Jäe sõnul igati tänuväärne ettevõtmine koolirahva ja õpilaste liitmiseks. “Koostatud tervislik menüü võiks olla abimeheks nii mõnelegi toitlustusettevõttele,” tõdes ta.

Valjala ja Lümanda põhikool eristusid laia sihtgrupi poolest – kaasatud olid lapsevanemad ja töömehed (viimased aitasid valmistatud sööki ära süüa) – ning omaloomingu aspektist. Kuressaare gümnaasiumis korraldati aga suur õunapäev, kus õunu jätkus kõigile. Kärla põhikooli üritustes eristus käsitletav teema lõimumises teiste õppeainetega. Projekti pikk läbiviimisaeg võimaldas kõigil klassidel erinevaid üritusi teha. Eriti tore oli karjääriõppe praktiline tegevus professionaalses köögis.

Koolide esitatud töid hindas viis erinevate valdkondade esindajat. “Kõik esitatud tööd olid head ja võiks öelda, et võrdselt head. Kuid hindamise käiku kergendas pisut see, et hindajad olid sel aastal kasutusele võtnud ka plussid ja miinused,” tõdes Jäe.

Väikese edumaaga kogus kõige rohkem punkte Kärla põhikool. Saaremaa tervisenõukogult on koolile preemiaks 125 eurot uuteks terviseedenduslikeks ettevõtmisteks. Eripreemia saavad aga Lümanda ja Salme põhikool.

Print Friendly, PDF & Email