Juhtkiri: Nokk kinni, saba lahti

Just selline mõte tekkis, lugedes tänasest Saarte Häälest kolemajadega seotud isikute põhjendusi. Üks ei saa oma hoonega midagi ette võtta enne, kui teiste hoonete saatus pole selgunud. Teiste hoonete saatus ei pruugi aga selguda niipea.

Muidugi võinuks praeguste kolemajade asemel linnapilti kaunistada uhked spaad ja restoranid (iseasi muidugi, kas veel ühele spaale Kuressaares oleks kliente jätkunud), aga kuna seda kõike ei tulnud, siis on Saarte Hääl seisukohal, et linnavalitsus oleks pidanud ehk tõesti jõulisemalt sekkuma.

Kindlasti pole meie siin toimetuses juristid ega tea seadusenõkse. Võib-olla olid Kõljala mõisa sepikoja sundmüüki panekuks tõesti mingid teised alused. Ent kui isegi on nii, et linnavalitsuse käed ei ulatu maja lammutama, siis tuleks vaadata, kuidas saab seadust niimoodi muuta, et see seda lubaks.

Muidugi võime näha ka vandenõutonti ja vaadata, kes oli kolemaja omanik. Kohaliku poliitilise eluga vähegi kursis olev inimene suudab isegi niidid kokku tõmmata ja need omavahel sõlmida. Kuid see on vaid spekulatsioon.

 

Print Friendly, PDF & Email