Lugeja kiri: Korralik tee valmistab rõõmu

Kui Aste asulast Võhma poole sõita, pöörab maanteelt vasakule kruusatee, mis läbib Vantri, Endla ja Aste küla. Alles paarkümmend aastat tagasi oli see kitsavõitu külavahetee, sõiduautod mahtusid vaevalt üksteisest mööda. Siis oli tee veel valla hooldada. Kui see aga teedevalitsuse alla läks, sai see umbes kahekilomeetrine teelõik laiendatud, tehti kraavid ja ettenähtud mõõdus perved.

Kruuskate uuendati ja teehöövel käib mitu korda aastas seda tasandamas. Teeääred niidetakse jaanipäevaks ja sügisel korralikult puhtaks. Kevadel varakult puistatakse teele kemikaale, mis muudavad kruusatee talumajade piires tolmuvabaks. Liiklus on meil suhteliselt tihe, kui tee tolmaks, ei saaks taluõues midagi teha.

Ka talvel hoolitsetakse liiklejate eest – tuisuste ilmadega ei ole me lumevangis olnud, suur lumesahk käib varahommikul teed lahti ajamas ja kui vaja, siis ka päeval.

Sügiseste vihmadega muutub tee aga väga auklikuks, eriti Vantri küla piires. Seal on üks vesine ala, kevadel ujutab lausa üle. Sel nädalal olid seal suured masinad kohal, veeti kruusa ja tõsteti teepinda. See rõõmustab külaelanikke, loodame, et tee püsib korralik.

Muidugi unistame me mustkattest, siis saaksime ka bussiliiklust sättida. Tee laiendamise käigus tehti bussipeatuse jaoks “tasku” juba valmis.

Aili Kirst 
Endla küla elanik

Print Friendly, PDF & Email