Juhtkiri: Linlasi kaasates

Kuressaare raekoja ukse kohal seisab kiri, mis ütleb, et linnakodanikelt küsitakse nõu. Linna arengukava tarbeks läbi viidud küsitlus on üks väheseid kordi, kus seda sajandite vanust tarkust ka tegelikus elus rakendatakse.

Arengukava on üsna kummaline dokument. Nagu nimigi ütleb, on see linna arengu kava. Samas võib sinna toppida ükskõik mida. No näiteks on (või oli) üsna hoogsalt sisse toodud jäähalli rajamine. See on vaid üks näide üsna utoopilistest mõtetest või siis moodsas keeles “suurelt mõtlemisest”.

Asjaosalistelt on kuulda olnud kurtmist, et arengukava koostamise ülesanded on püstitatud veidi valesti ja teemagruppides osalejate huvi asja vastu leige. Oleks tore, kui asi nüüd veidi hoogu juurde saaks ja linnakodanikelt küsitud nõu ka arvesse võetaks.

Näitamaks linnakodanikele, et nende nõu ja soovid linnaisadele ka tõeliselt korda lähevad, oleks meeldiv, kui järgmise küsitluse ajal ei oleks kellelgi enam vaja muret tunda teede ja tänavate olukorra pärast.

Print Friendly, PDF & Email