Katkine korsten süütas kortermaja katuse (4)

katkine korsten süütas kortermaja katuse

KAHJUSID HINDAMAS: Korteri omanik Kalmet Rauna ja päästja Rando Lindmäe uudistavad põlenud korstent. Foto: Sander Ilvest

Eile hommikul kihutasid kõik Kuressaare komando masinad Tuulte Roosi poole, kus ühe kolmekordse elamu katuse alt suitsu tuli. Ükski inimene õnneks viga ei saanud ja esialgsetel andmetel võis õnnetuse põhjustada katkine korsten.

“Tegelikult läks hästi, suurt tuld me ei näinud, ainult küdis,” ütles Saarte Häälele Lääne päästekeskuse operatiivkorrapidaja Rando Lindmäe. Tema sõnul võinuks oht ühel momendil suur olla, kuna katusematerjalina kasutatud ruberoid võtab hästi kiiresti tuld.

Kuigi Ranna 34 korterelamu pea igal rõdul on õhksoojuspump, on mõnda korterit võimalik kütta ka ahjuga. Operatiivkorrapidaja rääkis, et esmaspäeva õhtul köetigi maja kolmanda korruse korteris ahju.
Hommikul tundis pererahvas toas suitsuvingu ja natuke immitses tuppa suitsu. Teate peale kohale rutanud päästjatel tuli avada 20 m2 katust, et tulekoldele ligi pääseda.

“Korsten on väheke katki olnud ning sealt on ahjukütmise ajal läinud tuli või kuumus ja süüdanud selle katuse soojustusisolatsiooni materjali,” rääkis Lindmäe, selgitades, et materjalidena on kasutatud vana nõukogudeaegset TEP-plaati ja selle peal siis ruberoidi, mis hakkas hõõguma.

Päästjad alustasid kohe kustutamist ning vaja läks ka tõstukit, mille abil vee väljast otse katusele suunata sai.
Lindmäe sõnul kannatas kustutusveest kõige rohkem kahju korter, mille ahju kütmisest põleng alguse sai.

“Muidugi peavad nad kiiremas korras endale katuse vaatama, sest vihmad on tulemas,” märkis operatiivkorrapidaja. Kohe, kui päästjad olid oma töö lõpetanud, läksid katusele olukorraga tutvuma ehitusfirma EBC mehed.
Kustutustöödele olid kaasatud kõik Kuressaare jõud, appi tulid ka Kihelkonna ja Pihtla päästjad.

Print Friendly, PDF & Email