Tänak jõudis esmakordselt MM rallil poodiumile

Tänak jõudis esmakordselt MM rallil poodiumile

ESIMESE SAARLASENA POODIUMIL: Kui eestlastest oli Tänak teine piloot, kes MM-sarjas poodiumile tõusnud, siis võib märkida, et saarlastest pole sellega veel keegi enne teda hakkama saanud. Foto: M-Sport

Autoralli MM-sarjas tõusis teise eestlasest rallimehena poodiumile Ott Tänak. Seda Sardiinia rallil, kus saarlase ja tema kaardilugeja Kuldar Siku tulemus oli ralli kolmas koht.

“Fantastiline tunne!” kirjeldas Tänak verstaposti, milleni ta jõudis pärast WRC-autoga läbitud 13. rallit.

Ralli alguspäeval Tänaku tunne arvatavasti nii helge ei olnud. Neljapäeval eksis Ford Fiesta RS WRC-l sõitev Tänak rehvivalikul. Liiga kõvad rehvid ei andnud oodatud tulemust. “Tegime rehvidega väga vale valiku. Ootasin, et nad töötavad pisut paremini, kuna väljas oli päris soe, aga rada oli liivane ja lahtist kruusa täis,” vahendab Õhtuleht saarlase sõnu.

Esimese päeva järel oli Tänak üheksas, kaotust liidrile poolteist minutit. “Proovime edaspidi teha, mis teha annab,” ei visanud Tänak siiski püssi põõsasse.

Võib öelda, et reedeses Sardiinias oli jumal eestlane, kui mitte lausa saarlane. Lisaks Tänaku kindlale sõidule komistasid üksteise järel ka konkurendid. Loeb lõhkus auto vastu betoonplokki, Neuville keeras auto külili, Latvala sõitis vastu kivi, Solberg rajalt välja, Østberg vigastas autot ja hoog langes.

Ott Tänak tegi kindlat sõitu, möödus Chris Atkinsonist ja tõusis kolmandaks. Ees sõitnud Hirvonenile ja Novikovile kaotas ta vastavalt kahe ja ühe minutiga.

Laupäeval jätkas Tänak kindlat sõitu, kurtes vaid selle üle, et auto hakkab endast veidi märku andma.
Pühapäeval sõideti vaid kaks kiiruskatset. Sõita tuli kindla peale. Võita polnud kolmandast kohast rohkemat, kaotada seevastu palju. Tänak ja Kuldar Sikk tõid siiski oma auto kolmandana finišisse.

“Pärast rasket algust läks kõik ülesmäge, üha paremini ja paremini. Finišeerida ilma probleemideta ja tegemata ainsatki viga on väga tähtis ja ma tunnen end autos märksa enesekindlamalt. Asjad lähevad aina paremaks ja ma tunnen, et hakkan nüüd täpselt aru saama, mida tuleb teha,” oli Tänaku kommentaar.

Õhtulehe andmeil on Tänaku poodiumile jõudmine pärast 13. MM-rallit üsna hea saavutus. Kiiremini on poodiumile jõudnud vaid Sebastien Loeb, Dani Sordo ja Sebastien Ogier. Tuleb ka märkida, et varasematel aegadel oli konkurents MM-sarjas tüki maad tihedam ja poodiumile jõudmine raskem.

MM-sarja üldarvestuses kerkis Tänak nüüd 52 punktiga kaheksandale kohale.

Print Friendly, PDF & Email