Kolm päeva sõjas

kolm päeva sõjas

ENDEX: Võlusõna, mis lõpetas lahingu ja äratas isegi surnud ellu. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel nädalal Kuressaares ja selle ümbruses palju elevust tekitanud reservväelaste õppekogunemine (RÕK) oli suurim pärast Eesti taasiseseisvumist Saaremaal toimunud sõjaline aktsioon. Kompanii jagu mehi kutsuti oma põhitöölt ära selleks, et lihvida nende sõdurioskusi ja anda uusi erialasid.

Nii ülemused kui ka kokku kutsutud mehed väitsid, et nõukogudeaegsete kordusõppustega pole RÕK-il midagi ühist. Saamaks aimu, mis õppustel toimub, külastas Saarte Hääl kolme päeva jooksul pisteliselt mitut harjutuskohta.

Neljapäeval Karujärvel

Karujärvele jõuame just lõunasöögi ajaks. Ka ajakirjanikele pakutakse katlast toitu maitsta. Fotograaf igaks juhuks keeldub. Reporter võtab julguse kokku ja proovib. Tuleb tunnistada, et toit on päris maitsev.

Anneli Pitk naiskodukaitse Orissaare jaoskonnast, kes hoolitseb selle eest, et meestel kolm korda päevas söök katelokis oleks, kiidab, et tema meeskond valmistab sama head toitu, nagu restoranis antakse.

“Nii ohvitserid kui ka lihtsõdurid saavad toitu ühest katlast,” rõhutab kokk. “Seni pole veel keegi nurisenud.”
Kõht täis, suundume teise rühma paiknemiskohta, kus jagatakse ka parajasti lõunasööki. Rühmaülema loal võime meestega rääkida.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email