Ettevõtja Andres Ramst jookseb võidu iseendaga (6)

Ettevõtja Andres Ramst jookseb võidu iseendaga

ARVUTISPETS, ALEVIKUVANEM, SPORDIMEES: Tegelikult tegutseb täna kolmepäevajooksule startiv Andres Ramst veel mitmes rollis, eelkõige pereisana, kooli hoolekogu esimehena, mittetulundusühingu juhina, Kaarma kiriku nõukogu liikmena jne. Foto: Sander Ilvest

Kaks aastat tagasi, veel puukborrelioosist osaliselt räsituna, pani täna number 410 all kolme päeva jooksule startiv Andres Ramst ennast proovile üheksa päeva jooksul ümber Saaremaa joostes. Aste aleviku vanema, maa-ameti peaspetsialisti ja füüsilisest isikust ettevõtjana arvutite parandamisega tegeleva Ramsti sõnul on spordipisik haiguse toonud batsillist tugevam.

Mitu katkiläinud arvutit on Andres Ramst 17–18 aasta jooksul, mil ta arvutitega tegelenud on, korda sättinud, ei oska ta öelda. Märgib, et statistika pole tema tugevaim külg.

Arvutite maailma hakkas ta uurima omal käel. Andres ise arvab, et küllap mängisid siin ka geenid rolli. Peeter Ramst, Andrese isa, on kogenud arvutispetsialistina tänagi kolme päeva jooksu kohtunike ringis.

Arvutispetsialist peab ajaga kaasas käima. Üha enam kasutatakse uusi moodsaid arvuteid. Kahjuks ei garanteeri valmistajad neilegi sajaprotsendilist töökindlust.

“Ma olen proovinud, et võtan mingi raamatu ette ja hakkan õppima. Tunnistan ausalt, et sellest pole midagi välja tulnud. Pigem on nii, et võtan mingi ülesande lahendada ja teen nii endale asja selgeks. Kastid on välimuselt ju kõik ühesugused. Minu kätte satuvad need aga erinevate sisemiste vigadega. Olen neist jagu saanud,” räägib arvutitohter.

Edasi loe tänasest Saarte Häälet.

Print Friendly, PDF & Email