Kolm kärbest ühe hoobiga Muhu muuseumis (2)

Kolm kärbest ühe hoobiga Muhu muuseumis

SLAVA MASINARUUM: Näitusel leidub paraadfotosid laeva meeskonnast ja siseruumidest ning võtteid laeva demonteerimisest ja sellestki, millise rakenduse üks või teine laevaosa hiljem leidnud on. Foto: Rein Saksakulmu erakogu

Muhu muuseumis löödi kolm kärbest ühe hoobiga ehk 13. oktoobril kuulutati avatuks kolm näitust.

Tooma talu keldris on ülespanek “Slava lõpu lugu” ehk pildinäitus sõjalaev Slava viimsetest päevadest. Fotod pärinevad Rein Saksakulmu kogust.

Tooma talu endises sigade laudas on üleval kapten Tiit Jõgi laevamudelite näitus, mida on varem sel aastal näidatud Hiiumaa muuseumis ja Kuressaare kultuurikeskuses. Näha saab uuemaid ja vanemaid veesõidukeid, näiteks Kolumbuse lipulaeva Santa Mariat, aga ka Saaremaa Laevakompanii aluseid.

Kolmandaks kuulutati sel päeval välja fotokonkursi võitjad. Seoses vabaküla 480. aastapäevaga oli tänavuse pildivõistluse teemaks Koguva. Töid laekus konkursile 12 autorilt kokku 51. Korduva heal tasemel osalemise eest muuseumi fotokonkurssidel anti välja kaks eriauhinda: Leili Valdmetsale ja Toomas Vahterile.

Ka kolmandaid kohti jagus kaks: “Koolielu akna” eest Anneli Kandimale ja infrapunavalgusele tundlikuks seatud aparaadiga pildistatud rannakivide eest Käty Tarkpeale. Teise koha auhind läks ülesvõttele öisest Andruse veskist, mille autor Kalmer Saar.

Esikohapilt kannab nime “Pääsupaargu” ja selle autor on Arnek Grubnik. Võidupilte ning veel 20 võistlusele laekunud fotot saab näha muuseumi kontorihoone fuajees.

Mai Meriste
Muuseumipedagoog

Print Friendly, PDF & Email