Roy Strider: maailm on ju huvitav

Roy Strider maailm on ju huvitav

KOHTUMAS KIRJA- JA RÄNNUMEHEGA: Roy Strideri autogrammi ootab Brita Ligi. Foto: erakogu

Kui kirja- ja rännumees Roy Strider koos topeltsilmse Karma ja muusik Taavi Peterson oma kitarriga Orissaare raamatukokku jõudsid, olid hubisevas küünlavalguses seisvad tassid juba idamaise tee ootuses. Ning juttu ja teed jätkus paarikümne huvilise rõõmuks mitmeks tunniks.

“Elus on nii, et inimesed peavad hoolikalt jälgima, mida nad mõtlevad, sest see, mida nad mõtlevad, seda võivad nad ka öelda, ja see, mida ütlevad, võib väga sageli tõeks saada. Ehk siis sõnadest saavad teod, tegudest saab inimese karma ja karmast saab saatus,” sõnas Strider, kes on eluvaadetelt budist. Temaga kaasas olnud Karma, uhke ja armas bankhar ehk Tiibeti mastif, lasi laua all silma looja.

Oma elust, rohketest reisidest ja neist sündinud raamatutest rääkinud Strider kordas tihti, kui väike on maailm ning kuidas näivalt juhused moodustavad tegelikult terve süsteemi. Nii on tema juurde lisaks sisalikele, kanadele, kassidele, koertele ja kitsedele sattunud elama Saaremaalt pärit ruun Tiibet. Nii on jäänud ta ellu mitmed rännakutel kohatud inimesed, nii on tulnud tutvus Taavi Petersoniga.

Superstaarisaatest lavatõuke saanud noor isa Taavi, kellel kaasas ka oma esimene heliplaat, laulis Alenderit, Grapsi ja iseennast. Ja laulis hästi. Omavahel klappiva koosluse moodustanud paar lõpetas esinemise looga “Tibet Ocean”, kus Petersoni kitarrimängu saatis Strider Nepaali ookeanitrummi ja Tiibeti näpukellukestega.

Roy Strider lubas, et kui erinevaid kohtumisi, ülesastumisi ja seminare tulvil sügis möödas, keskendub ta taas oma uuele, pooleliolevale raamatule Riias viibivast Sherlock Holmesist, et see kevadeks lettidele saada.

 

Print Friendly, PDF & Email