Hõbemedal kokavõistluselt Makedoonias

Eelmisel nädalal Makedoonias korraldatud Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni AEHT aastakonverentsil võitis Kuressaare ametikooli neljanda kursuse kokaõpilane Lilith Vilipus hõbemedali. 

“Rõõm on suur, Lilith on ise asjast huvitatud ja palju võistelnud,” sõnas tema juhendaja Halliki Väli. “Ta teeb oma tööd hästi korralikult ja puhtalt. Laud on kogu aeg korras, ei saagi aru, et midagi toimuks.”

AEHT-i iga-aastastel kutsevõistlustel loositakse kokaõpilased kolmeliikmelistesse võistkondadesse. Lilithi võistkonnakaaslased olid Itaaliast ja Prantsusmaalt. Aastakonverentsil osalenud toitlustuse juhtõpetaja Õile Aaviku sõnul kohanes Lilith võistlusolukorra ja -kaaslastega kiiresti ning juhendas ka teisi. “Seda on kritiseeritud, et AEHT-i võistlustel ei saa võistelda individuaalselt, aga üheski köögis ei saa ju üksi töötada,” märkis Aavik. “Meeskonnatöö on hindamisjuhendis kõrgel kohal ja Lilithi meeskond sai sellega ilusasti hakkama.”

Kokku osales kokkade võistlusel 32 kolmeliikmelist meeskonda. “Aprillis jäi Lilith 0,1 punktiga “Noorusliku kevade” võistlusel neljandaks ning seekord oli ta väga üllatunud, kui nende võistkond lavale kutsuti,” rääkis Aavik.
Kokku jagati kokanduse võistlusel välja kolm komplekti kuld-, hõbe- ja pronksmedaleid.

Print Friendly, PDF & Email