Streik jätkub ja laieneb haigla statsionaari (23)

Streikiv Kuressaare haigla plaanilisi haigeid eilsest statsionaari enam vastu ei võta, küll aga annab vältimatut abi.

“Streik jätkub ja laieneb statsionaari,” tõdes SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu eile, lisades, et plaanilised operatsioonid ja plaaniline töö on haigla statsionaarsel poolel seega peatatud.

“Toimub aga vältimatu ja erakorraline töö nii ambulatoorses kui ka statsionaarses osas,” rääkis Sarapuu, kelle sõnul töötavad nii laboratoorium, kiirabi, erakorralise meditsiini osakond, intensiivravi kui ka kirurgia opiplokid.

“Nendega, kellele määratud operatsioonikuupäev jääb streigi ajale, võetakse ühendust ja siis nad jäävad ootama järgmist võimalikku aega,” ütles ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku ülemarst, Saaremaa arstide seltsi esimees Toomas Tuuling. “Paraku selline see olukord streigi tõttu on.”

Dr Tuulingu hinnangul möödus esimene streiginädal rahulikult ja inimesed on seni olnud mõistvad. “Arvestades seda, mis tõi meile laupäev-pühapäev, siis erakorralist tööd on meil piisavalt,” kinnitas Viktor Sarapuu. “Haiglas tegemist juba jätkub, voodifond on üle 80 protsendi täidetud.”

Oma sõnul ootavad mõlemad, nii Sarapuu kui ka Tuuling, pikisilmi streigi lõppu – et haiglate liit, arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit kiiremini kokkuleppele jõuaksid.

“Kui vähemalt sama palju, nagu arstide liit oma nõudmistes allapoole ja vastu tuli, oleks teinud ka vastaspool, oleks asi juba lahendatud,” ütles Toomas Tuuling. “Siiski loodame, et äkki hiljemalt nädala lõpus on meil positiivsemaid sõnumeid edastada.”

Print Friendly, PDF & Email