Kuivastu–Virtsu liinil veeti üle rekordarv sõidukeid

Väinamere Liinide kokkuvõtete kohaselt suundus läinud nädalavahetusel pärast Saaremaa rallit Kuivastust Virtsu ühtekokku 2279 sõidukit, mis on suvehooajaväliselt läbi aegade rekord sõidukite arvestuses päevas ühel suunal. Reedel tuli saarele 2042 sõidukit.

Eelmine sõidukite päevarekord pärines 2010. aastast ja samuti Saaremaa ralli toimumise ajast, mil päevas reisis ühel suunal 2086 sõidukit. Ka enne seda, kui uued laevad liinile tulid, pärines suvehooajaväline päevarekord ralli nädalavahetusest (aastast 2006). Siis oli päevane ühe suuna rekord Kuivastu–Virtsu liinil 1641 sõidukit.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul kulges ralli nädalalõpul sadamates kõik ladusalt ja pikemate ooteaegadeta. “Nädalavahetus läks väga hästi. Reedel said peaaegu kõik, välja arvatud mõned viimasel minutil tulijad, esimesele väljuvale laevale,” kinnitas ta.

Laupäeva õhtul oli Kuivastust suurem minek ajavahemikus kell 17 kuni 21, kuid ka siis ei tekkinud Hiiuväina sõnul mingeid ooteaegu.

Kõige pingelisem päev oli teenindusjuhi sõnul pühapäev. “Rahvas hakkas liikuma juba hommikul vara. Enne esimest laeva oli juba kassa taga järjekord, mida tavaliselt ei ole,” tõdes ta. Kõige pikem ooteaeg oli pühapäeval kella 14–17 paiku. Siis tuli oodata kuni tund aega. “Kui ei pääsenud kohe väljuvale laevale, siis järgmisele kindlasti,” ütles Anu Hiiuväin, kelle sõnul tegid kõik ladusa liiklemise nimel väga head tööd ja süsteemid töötasid samuti laitmatult. “Mõned tõkkepuud lendasid, aga seda juhtub ikka,” tunnistas ta.

Print Friendly, PDF & Email