Koolitopi võitis Orissaare gümnaasium (1)

Kolmapäeval Muhu põhikoolis toimunud Koolitopi võitis üldarvestuses Orissaare gümnaasium, teise koha sai Kuressaare vanalinna kool ja kolmanda Valjala põhikool. 

“Kui seni olid Koolitopis teadmiste teatejooksus erinevate õppeainete küsimused, siis seekord me muutsime seda ja korraldasime mälumängu,” rääkis korraldaja, Muhu põhikooli huvijuht Anne Keerd. Mõõtu võeti kolmel alal: sportlikus teatevõistluses, mälumängus ja loovuses. Osales 14 kooli, igast koolist kümme õpilast.

Loovuse ülesanne oli teha mustale papp-paberile Muhu tekk. Algkavandi võis kodus välja mõelda, sellele tuli kohapeal lisada oma valla sümboolikat või mustrit. Tekikavanditest on koolis praegu üles pandud näitus.

Sportlik teatevõistlus oli üles ehitatud erinevate ülesannetega meeskonnatöö peale. Mälumäng toimus samal põhimõttel kui ETV suvine “Eesti mäng”. Tuli veeretada täringut ja valikus oli kuus teemat: sport, kultuur, ajalugu, kool (erinevatest ainetest), loodus ja varia.

Muhu põhikooli direktor Andres Anton tutvustas teiste koolide huvijuhtidele maja, spordihoonet ja noortekeskust. Õpetaja Rein Väli juhendamisel said huvijuhid meisterdada kohvifiltrikarbi.

Tuleval aastal toimub Koolitop Orissaares. Anne Keerd avaldas tänu Muhu puidukojale, kes üritust toetas.

Print Friendly, PDF & Email