Kaido Vahter: siia kolimine on nagu tulek uude ajastusse (1)

Kaido Vahter: siia kolimine on nagu tulek uude ajastusse

Foto: Peeter Kukk

Oma Kodu eelmises numbris vaatasime ringi äsja valmis saanud ühishoone päästeteenistuse “punases” pooles. Nüüd kutsume teid külla “politseisinistesse” ruumidesse.

Septembri keskpaigaks olid Lossi tänav 7 asunikud ja osa Tallinna tänav 19 rahvast kolinud oma uude koju. Septembri lõpul kolis järele ka kodakondsus- ja migratsiooniameti Kuressaare teenindus ning kolimist ootab veel merevalvekeskus.

“Olgem ausad, ega Lossi tänava majast äratulemine olegi niisama lihtne,” ütleb Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter, kes ise on vanas majas töötanud 20 aastat. See tähendab, et maha jäi palju tööd ja mälestusi.

Ühise kodu jagamine teeb elu ja töö kahtlemata kergeks. “Tegelikult me olemegi ju kõik üks suur politsei. Funktsioonid on erinevad. Kindlasti on positiivne päästega ühes majas olemine. Sellised operatiivasutused peavadki koos olema. Kui on vaja lahendada mingeid küsimusi, saab lihtsalt üle ukse astuda,” räägib Vahter. Loomulikult paranesid tuntavalt korrakaitsjate töötingimused, sest vana maja lagunes ja seal oli külm.

Kuid nii paradoksaalne kui see ka pole, võitsid uue majaga kõige enam just kurikaelad.

Edasi loe värskest Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email