Puhas nauding sõnast

Puhas nauding sõnast

RAAMATUUSKU: Kaarma valla haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn ütleb, et ta on pärit ajast, mil inimesed olid raamatuusku. “Olen veendunud, et minu jaoks jääb raamat ikka raamatuks, see tähendab paberile trükitud tekstiks, mis lõhnab ja mille lehed krabisevad pöörates. See on minu aeg ja see on minu usk,” sõnab ta. Foto: Sander Ilvest

Sutsu veider on selle kohamäärusega alustada: öökapil… Tegelt mul öökappi polegi ja nii on minu raamatud riiulis, kust ma neid siis võtan ja kuhu tagasi panen.

Pean täheldama, et viimased kaks-kolm aastat ei ole ma peaaegu ühtegi ilukirjanduslikku teost kätte võtnud. Oi, vist eksin, sest üsna hiljuti sirvisin sõber Lembit Uustulndi toredat lasteraamatut “Ta ujub siiski”. Läbi ei lugenud, aga tõesti sirvisin ja tundub vägagi vahva jutukas olevat ning mis peamine, mitte tüüplastekirjandus, vaid sobib ka suurematel kätte võtta.

Igal juhul on kirja pandud see, mida kaptenihärra kõige paremini tunneb: mereelu ja meretöö, rüütatud eheda lapsefantaasiaga, tõesti mõnus. Ühel hetkel ma ta kindlasti läbi loen, nüüd ju avalikkuse ees lubatud ka.
Miks siis ilukirjandus hetkel ei istu? Raske küsimus. Ju siis on kusagil midagi põnevamat, köitvamat, meelepärasemat.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email