Omavalitsusjuhid: pingerida ei näita tegelikku elu Saaremaal (2)

Omavalitsusjuhid pingerida ei näita tegelikku elu SaaremaalNädala alguses esitleti regionaalministri tellimusel valminud uuringu “Kohaliku omavalitsuse üksuste võimekuse indeks 2011” tulemusi.

Suurim punktisumma on perioodi 2008–2011 võrdluses Rae vallal, järgnevad Viimsi vald, Tallinna linn ja Saku vald. KOV-võimekuse esikümnes on pealinnale ja selle naaberomavalitsustele lisaks veel Kuressaare ja Tartu linn ning Ülenurme vald.

Saarte Hääl küsis uuringu tulemustele kommentaari Jüri Saarelt, kelle juhitav Pihtla vald on rühkinud KOV-i üksuste võimekuse pingereas aastail 2008–2011 79 kohta ülespoole ja saavutanud sellega suurima kasvuga omavalitsuse tiitli.

Kas mündi teine pool ehk kukkumine ühe aastaga 40 koha võrra oli väga valus, kommenteerib Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ning Saare maakonna punase laterna rolli langenud Kärla valla emotsioone reastab Kärla vallavanem Villi Pihl.
Kuressaare linnapea Mati Mäetalu rõõmustab aga jätkuvalt hea koha üle Eesti edetabeli esikümnes.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email