Kuressaare tennisemängijate unistustemaja sai valmis (Fotod) (2)

Kuressaare tennisemängijate unistustemaja sai valmis

LÄHEB MÄNGUKS: Ehitajate kingitud sümboolne võti-tennisereket leidis Vjatšeslav Leedo poolt kohe kasutust. Tema abikaasa Maire Leedo oli tennisehalli idee autor ja avalöögi au sai endale Eesti legendaarne tennisist Sven Eving (paremal). Foto: Sander Ilvest

“See on küll tennisemängijate unistuste täitumine,” märkis eile Kuressaare uue tennisehalli avamisel Eesti tenniseliidu esindaja Villu Vares, kes ise 15 aastat tagasi Kuressaare staadioni veeres esimesi väljakuid rajama hakkas.

Saare Ereki valmis ehitatud tennisehallis, mille omanik on OÜ Saare Tennisekeskus, on kolm vaipkattega siseväljakut ja suvisel perioodil saab kasutada ka viit välisväljakut. Lisaks on majas kõikvõimalikud olmeruumid ning välisrõdu näol antud ka mugav võimalus välisväljakutel toimuvat jälgida.

“Üks väike maja on Kuressaares nüüd jälle juures,” ütles tennisehalli rajaja, Saare tennisekeskuse poolt sõna võtnud Vjatšeslav Leedo. Ta toonitas, et maja ehitamise idee ja eestvedamine tuli tema abikaasalt Maire Leedolt, kes on teadupoolest ka ise tõsine tennisehuviline.

Maire Leedo lõikas koos Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ja ehitust rahastanud Nordea Panga juhi Vahur Kraftiga läbi ka hoone lindi. “Külastage ja mängige, siis jõuame ka areneda,” kutsus Vjatšeslav Leedo.

Seda, et taolisi spordikeskusi ei rajata omavalitsustes just ülemäära tihti, tõdes ka linnapea Mati Mäetalu, kelle sõnul on see seda hinnatavam, et rajaja polnud omavalitsus. Mäetalu avaldas lootust, et mängutingimuste paranemisel hakkavad ka Saaremaalt varsti oma Kaia Kanepid sirguma.

Eesti tenniseliidu esindaja Villu Vares ütles Saarte Häälele, et esmamulje hoonest on hubane. See olevatki kõige olulisem. “Väljakud on nagu väljakud ikka, kuid see viimistlus, värvid, need loovad tunde,” märkis Vares. Tema sõnul on sisetingimustes mängimise poolest Kuressaare Eesti mastaabis Tallinna, Pärnu ja Tartu järel koos Haapsaluga julgelt 4.–5. kohta jagamas. Vares, kes ise oli 1997. aastal esimeste välisväljakute rajamise juures, meenutas, et toona olid küll hoone ehitamise mõtted, kuid teostuseni ei jõutud. “Meil ei olnud sellist tuge, nagu nüüdsetel tegijatel oli,” ütles Vares.

Eesti tenniseliit andis Kuressaare tennisehallile B-kategooria. Mingeid piiranguid see ei sea, vaid näitab lihtsalt võrdlemise mõttes tennisehalli suurust.

Kuressaare tennisekeskuses tegi avalöögi Eesti üks legendaarsemaid tennisiste, NSVL-i ja Eesti tippu kuulunud Sven Eving, kes praegu on Tallinnas Kalevi tennisekooli direktor. Evingu serv maandus õnnelikult vajalikesse piiretesse ning seda võib keskuse tuleviku suhtes heaks endeks lugeda.

Elu tennisehallis käis eile juba täie hooga. Kui Saarte Hääl avamiselt lahkus, jalutasid pargiteedel vastu daamid, kaasas kotid tennisevarustusega.

Print Friendly, PDF & Email