Juhtkiri: Sõda linnas

Sellega, et Saaremaa ralli ajal mürisevad ja pauguvad Kuressaares ralliautod, on saarlased aastate jooksul harjunud. Tänavu lisandus aga rallile veel reservsõjaväelaste õppekogunemine, mille põhitegevus toimus samuti linnaruumis.

Sõjaväelaste jaoks pole vahet, kas sajab vihma või paistab päike. Nemad peavad täitma püstitatud eesmärgid. Ja tegema seda võimalikult hästi. Pealegi pole seekord vaja kodust kaugele sõita.

Ent linnakodanike jaoks on tegemist järjekordse segava faktoriga nädalavahetuse veetmisel. Kui räuskavad ja ringikakerdavad rallifännid jätavad raha linna toitlustus- ja majutusasutustesse, siis reservväelased saavad söögi ühtsest välikatlast ja magavad telkides Marientali karjamaal.

Vähe sellest. Paljud pereisad on eemale kistud oma lastest. Nooremal rahval jääb väljamaal raske raha teenimata.

Seda üllatavam on nii reservväelaste endi kui ka kohaliku elanikkonna positiivne suhtumine õppusesse. Reservväelased kiidavad õppuste intensiivset ülesehitust ning kohalikud muigavad, et las poisid mängivad.

Print Friendly, PDF & Email