Ettevõtete TOP-i tipus üllatav tulija (2)

Äripäevas avaldatud Saaremaa ettevõtete edetabeli esimesel kohal on juba teist aastat järjest Baltic Workboats AS. BWB müügitulu oli mullu 19,8 miljonit ja ärikasum 3,5 miljonit eurot. Teise koha hõivas üllatuslikult 3 miljoni euro suuruse müügitulu ja 370 000 eurose kasumiga ehitusfirma Mert OÜ. 2010. aastal Mert tabelis veel ei figureerinud. 

Kolmandal kohal on paadiehituse valdkonnas tegutsev Luksusjaht AS, kus müügitulu suurus oli 10,9 miljonit eurot ja ärikasum 2,7 miljonit. Aasta varem oli Luksusjaht 4. kohal. Neljandaks jäi kalatooteid valmistav Vettel OÜ. Suure tõusu on teinud jalatseid tootev Kingamaja OÜ, tõustes edetabelis viiendaks (eelmine kord 11. koht) Teiselt kohalt kuuendaks on aga langenud autodele kummidetaile pressiv Merinvest OÜ.

7.–8. kohta jagavad tänavu ehitusmaterjalide tootja Level AS ja transpordifirma Transmark OÜ. Aasta tagasi oli Level 100. kohal ja Transmark tabelisse ei jõudnudki. Mulluselt viiendalt kohalt tänavu üheksandaks on langenud Reta Puit OÜ ja 10. koha haaras varem alles 72. kohal olnud Läätsa Kalatööstus AS.

Tabelisse on tõusnud ka Pädaste Mõis OÜ. Suure tõusu on läbi teinud Valjala Söödatehas AS, mis eelmisel korral oli edetabelis alles 83. kohal, kuid sel aastal on jõudnud Kärla ühistuga jagama 11.–12. kohta. Saaremaa Lihatööstus OÜ on aga oma 51. kohalt jõudnud 26-ks.

Tabelis on langenud elektroonikafirmad Enerpoint Saare OÜ (tänavu 14., mullu 6.) ja IONIX Systems OÜ (tänavu 19., eelmisel aastal 7.). Tabelis sel aastal 35. kohale platseerunud Kuressaare Sanatoorium AS on võrreldes aasta varasemaga parandanud positsiooni TOP-is kahe koha võrra.

Print Friendly, PDF & Email