Oktoberfest: õlu, dekolteed ja rekordid

Oktoberfest õlu, dekolteed ja rekordid

PROOSIT! Sel aastal te maailma suurimale rahvapeole Oktoberfestile enam ei jõua. Homme on peo viimane päev. Kõik kordub aga aasta pärast. Foto: internet

Münchenis juba teist nädalat kestev maailma suurim rahvapidu Oktoberfest lööb uusi rekordeid. Justkui kriisi polekski, imestab saksa ajakirjandus – suurema osa peolistest moodustavad sakslased, kuid jagub ka itaallasi, inglasi, venelasi, jaapanlasi ja isegi austraallasi!

Tõsi, saksa ajakirjanduse andmeil on õlu sel aastal Oktoberfestil kallim: kui möödunud aastal sai kannu õlut kätte 9 euro ja 10 sendi eest, siis tänavu tuleb välja käia 9 eurot ja 50 senti. Baieri õllekann mahutab aga terve liitri, väiksemaid õllekanne seal kandis ei tunta. Ka õlu ise on peo jaoks pruulitud kangem – selle alkoholisisaldus on kõrgem, ligi 6 protsenti.

Homme on Oktoberfesti viimane päev. Sel aastal püstitas juba rahvapeo esimene nädal rekordi – külastajaid käis 3,6 miljonit ja nad jõid ära ligi 3,5 miljonit liitrit kesvamärjukest. Müncheni linnapea Christian Ude võib rõõmustada. Ajalehele Süddeutsche Zeitung (SDZ) antud usutluses nentis ta: “See on täielikult õnnestunud pidu!”

Ligi 70 protsenti Oktoberfesti külastajaist on sakslased, ülejäänud välismaalased. Ainuüksi möödunud nädalavahetusel käis õllepeol 75 000 itaallast. Mis neid Münchenisse tõmbab? “Õlu ja naised,” vastas ajakirjanikule keegi Maurizio ja näitas kätega lopsakat rinnapartiid.

Saksa ajakirjanduse andmetel on Müncheni hotellides neil päevil väga raske vaba tuba leida. Selle aasta tulemused pole veel kokku löödud. Kuid läinud aastal registreeriti Baierimaa pealinna majutusasutustes septembri lõpu ja oktoobri alguse päevil üle 1,2 miljoni ööbimise.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email