Kuressaares avab uksed 80. aastate stiilis sohvabaar

Kuressaare südalinnas, aadressil Kiriku tänav 5 on lähinädalatel uksi avamas uus söögikoht.

Värske lounge ehk eesti keeli sohvabaar hakkab kandma nime Lounge 7 ning selle esindaja Vallen Luubi sõnul võib igaüks ise endale selle nime lahti mõtestada. Teadupoolest on seitset õnnenumbriks peetud.

“Aga võib ka tähendada näiteks seda, et koht on seitse päeva nädalas avatud,” tõdes Luup. Uksed avab sohvabaar juba õige pea. “Kui mitte varem, siis Saaremaa ralli ajaks kindlasti,” nentis söögikoha esindaja.

Muusika stiil on kohale valitud selle järgi, et ega taolist kindla aastakümne õhustikuga kohta Kuressaares praegu olegi. “Ja mulle selle ajajärgu muusika sümpatiseerib,” põhjendas Luup, miks liisk just 80. aastate kasuks langes.

Üks, mis kindel, järjekordset ööklubi sellest uuest kohast ei saa. See aga ei tähenda, et jala keerutamine oleks seal välistatud. Vajalik tehnika on kohapeal olemas ning värvimuusikat pole klientide soovi korral Luubi sõnul kuigi keeruline käivitada.

Eelkõige saab 7 aga olema siiski söögikoht. Nimelt on Kuressaare jahisadamas ka restorani Jahta tegutsemise taga seisva Vallen Luubi sõnul Jahta selleks hooajaks n-ö talveunne läinud ning sealne köögipool kolitakse üle uude lounge’i.

Selleks on 7 ühes tagumistest ruumidest sisse seatud avar köök, kus roogasid valmistama asutakse. Menüü on küll alles koostamisel, kuid osalt on sealt koha esindaja sõnul kindlasti võimalik leida ka juba Jahtast tuttavaid roogasid.

1980. aastate stiilile rõhku panevas sohvabaaris on istekohti ühekorraga ca 50 inimesele. Diivaneid ja laudu on seal ohtralt. Ajastutruud atmosfääri asuvad peaasjalikult looma videoekraanid, millel hakkavad jooksma 1980. aastatel valminud muusikavideod. Ning kui ekraanidel parasjagu muusikavideoid ei lasta, kõlavad selle aastakümne hitid sohvabaaris kindlasti pidevalt.

Vallen Luubi sõnul on nad mõelnud ka lastega peredele. Et lastel sel ajal igav ei hakkaks, kui täiskasvanud söögi kõrvale pikemalt jutlema jäävad, on sohvabaari ühes tagaruumis sisse seatud suur ja õdus lastetuba.

Suure tõenäosusega saab sohvabaari sissekäigu juures olema ka n-ö veinipood, kust saab kaasa soetada veine, milliseid Kuressaares asuvate toidupoodide riiulitelt ei leia.

Print Friendly, PDF & Email