SWE-7 alustas hooaega napi kaotusega

Saaremaa edukaim korvpalliklubi Kuressaare SWE-7 alustas hooaega ühepunktilise kaotusega kahe mängu kokkuvõttes Eesti karikasarja 1/16 finaalis.

Karikasarja 1/16 finaalis kohtuti Keila Korvpallikooliga, kellele esimene mäng kaotati 70:73. Edasipääsuks oleksid saarlased pidanud kahe mängu kokkuvõttes Keila esindust edestama. Teine mäng küll võideti 79:77, kuid edasipääsust jäi lahutama üks punkt.

“Esimesed mängud, midagi hullu ei olnud,” ütles SWE-7 treener Marko Ool Saarte Häälele. Tema sõnul võis saarlastele mõnevõrra saatuslikuks saada karikavõistluste reegel, kus nõrgema asetusega meeskond saab enne mängu visata kolmepunktiviskeid ja seega endale eduseisu kasvatada. Keilal oli enne kumbagi mängu kasutada 9 kolmepunktiviset. Neid suudeti tabada korralikult. Esimest mängu alustasid saarlased 12- ja teist 18-punktilisest kaotusseisust.

Ool ütles, et veel 10 sekundit enne teise mängu lõppu olid saarlased edasipääsus kinni. Kolmepunktilises eduseisus said vastased veel viimase rünnaku, SWE-7 teenis vea ning Keila viskas kahest vabaviskest ühe sisse. “Vastane mängis südikalt,” märkis Ool ja tõi kohe vastukaaluks selle, et SWE-7 enda mäng ja visketabavus ei olnud just parimad.
“Kokkumäng logises ja olime rünnakul väga kehvad. Eks sealt tuleb ka otsida kaotuse põhjuseid. Viimases mängus tabasime vabaviskeid 29st ainult 14,” rääkis treener.

Oktoobri algul alustab SWE-7 taas esiliiga hooaega. Treeneri sõnul mängitakse sisuliselt samas koosseisus kui mullu. Lisandunud on vaid üks treener. “Treeneripingile lisandub professionaalne treener Allar Raamat, loodetavasti aitab see meil kvaliteeti tõsta,” ütles Ool.

Siim Hiie, Ats Pildre ja Raigo Sooäär on liitunud Vessega, SWE-7 alustab hooaega 11 mehega. “Esmane eesmärk on jõuda playoff-mängudele,” märkis Ool, kes juhtis saarlaste meeskonna eelmisel aastal esiliiga seitsmendaks meeskonnaks.

 

Saarlased ja muhulased meistrisarjas
Eesti korvpalli meistriliigas peaksid Saare- ja Muhumaaga seotud meestest sel hooajal mängima samad, kes eelmiselgi aastal. Mario Paiste jätkab Tallinna Kalevis ja Indrek Kajupank Raplas. Kõrgeimal tasemel mängib Muhuga seotud Timo Eichfuss, kes on üks põhimeestest Tartu Rockis. Eichfuss kuulus ka hiljuti EM valiksarjas mänginud Eesti koondisesse. Mees on esindanud ka Saaremaad Saarte Mängudel.

Print Friendly, PDF & Email