Saarte Hääl ja raadio Kadi tegid edukate TOPis tubli tõusu

Ajalehe Äripäev koostatava Turunduse TOPi edetabelites figureerivad ka Saarte Hääl ning raadio Kadi. Esimene neist on tugev tegija edukate reklaamitulu teenijate seas, teine on tõusjate seas nii reklaamitulu tabelis kui ka edukate raadiojaamade TOPis.

Saarte Hääle vastutav väljaandja ning raadio Kadi tegevdirektor Gunnar Siiner peab selliste arengute üheks teguriks kindlasti mõningast stabiliseerumist turul, kuna reklaamiturg on ikkagi piirkonna majanduse olukorra väike indikaator. “Kui reklaamimüük läheb üles, võiks eeldada, et meie ettevõtjatel läheb samuti paremini. Samas võime meenutada ka majanduslanguse eelset perioodi, kus müük samuti mühinal üles läks, kuid seejärel kolinal alla kukkus,” tõdes Siiner. Samas nentis ta, et toonase tõusu tingis suuresti kinnisvarasektor. Tänane kasv püsib aga olulisemalt laiemal platvormil ja annab lootust olla tuleviku osas positiivne.

“Mis puudutab Saarte Hääle paremat tulemust, siis tegu on turule siseneva ajalehega, seega oleks imelik, kui ajalehe numbrid vähikäiku teeks,” leidis ta. Saarte Hääle lugejanumbrid on Gunnar Siineri sõnul aastaga kasvanud 20 protsenti ja näiteks praegu külastab Saarte Hääle veebi kuu jooksul ca 50 000 unikaalset kasutajat.

2011. aasta andmete põhjal platseerus Saarte Hääl reklaamitulu edetabelis 9.-10. kohale, jagades seda Director Meedia OÜ väljaannetega Director, Inseneeria ja Psühholoogia Sinule. Saarte Hääle reklaami netokäive oli läinud aastal 153 000 eurot, aasta varem oli see 93 000 eurot ning leht oli reklaamitulu teenijate tabelis alles 38.-39. kohal.

Raadio Kadi on samas tabelis jõudnud 20. kohale, samas kui mullu oli raadiokanal alles 54. kohal. Reklaami netokäive oli Kadil mullu 163 000 eurot ning aasta enne seda 143 000 eurot.

Nagu mainitud, on raadio Kadi sees ka edukate raadiojaamade edetabelis. Seal on Kadi läinud aasta andmete põhjal jõudnud päris tippude hulka. Nimelt jagab raadio Kadi raadiojaamade edetabelis 3.-4. kohta Star FM-i ja Power Hit Radioga. Eelmisel aastal oli raadio Kadi seal 5.-6. kohal.

Print Friendly, PDF & Email