Margus Õunpuu tunneb seakasvatusest siirast rõõmu

margus õunpuu tunneb seakasvatusest siirast rõõmu

LOOM ON NAGU INIMENE: Margus Õunpuu sõnul tahab iga loom head hoolitsust ja tähelepanu. Kui neid asju arvesse võtta, on ka tulemused head. Foto: Sander Ilvest

Tänavune Saare maakonna aasta põllumees Margus Õunpuu ei tea, millega just tema selle väärika tiitli pälvis. Ühte teab ta aga hästi – kui koolivend Raul Maripuu ka poleks teda seakasvatusse tööle kutsunud, oleks ta maatööle ükskord ikka jõudnud.

Sigade seltsis viibimine on Margus Õunpuu jaoks puhkus. Tänapäeva seafarmide tehnoloogia on looma- ja seatalitajasõbralik, rasket füüsilist tööd pole ning kui just oma igapäevaste talitustega sigu väga ei häiri, on loomad rahulikud ja kasvavad hästi. Peale selle on nad väga head kuulajad. Naudi vaid osavõtlikku seltskonda ja vesta juttu – siga oskab kuulata.

Nii tunnebki ta oma sõnul suurt rõõmu, kui Uduvere külje all asuva Pahi sigala ainuke töötaja aeg-ajalt vaba päeva vajab. Õunpuu võtab kätte ja asendab teda ise. Sigu on seal farmis vaid 1300 ning veeta osa päevast nendega on vaimule suureks värskenduseks.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email