Juhtkiri: Poliitika ajas upakile (3)

Kui Saaremaa omavalitsuste liitu võrrelda laevaga, siis võib öelda, et automaatrool on nässus. Kaptenil tuleb laeva läbi puhkeva tormi käsitsi kursil hoida. Vähe sellest, et tormab, pool meeskonda on mässu piiri peal. Kaks valda on omavalitsuste liidust väljas, linn kohe-kohe minemas.

Tuleb tõdeda, et sellises vormis on SOL oma aja vast tõesti ära elanud. 90ndate algusest on palju vett merre voolanud ning ajad muutunud. SOL ei ole vähemalt viimasel ajal eriti võtnud ka sõna maakonda puudutavate tähtsate poliitiliste otsuste kohta. Pigem piirdutakse mõningase raha jagamisega.

SOL oleks omal kohal, kui seal aetaks ühist asja ja seistaks maakonna eest. Olgu siis bussiliiklus, pritsumeeste töökohad, praamiliiklus või muugi. Teisalt jälle on omavalitsused nii politiseeritud, et ega vallavanemad parteikaaslaste Toompeal tehtud tegude vastu naljalt sõna võtta tihka. Sestap SOL vaevalt enam saakski ainult maakonna asja ajada. Ikka tuleb lähtuda “ülemuste” antud suunast. Tasub vaid meenutada, kes kelle leeris oli, kui “löömaks” läks. Sealt on näha üsna ühene poliitiline joon.

Print Friendly, PDF & Email