Väike lillepood: ainus Ida-Saaremaal

LAI JA MITMEKÜLGNE VALIK: Orissaare Väikese lillepoe omanik, ettevõtja Irja Salm ütleb, et ostjal peab olema valikuvõimalus. Foto: Ivika Laanet

Orissaare alevikus bussiootepaviljonis on ligi viisteist aastat tegutsenud Väike lillepood, mis on suuresti ka aianduspood. Pärast seda, kui ülemöödunud aastal sulges uksed Reinelill, on see ainus omataoline kogu Ida-Saaremaal.

“Eks siin on olnud igasuguseid aegu,” ütleb ettevõtlik naine, poe omanik ja müüja Irja Salm. Samas lisab, et ega ta kurda, sest töö meeldib. Lilleäriga teatavasti rikkaks ei saa.

“Arvan, et kui ma käiksin kusagil mujal tööl, siis võib-olla teeniksin rohkem ja muret oleks vähem. Aga selle töö eelis on, et hommikuti tuled ikka rõõmsa meelega tööle,” mõtiskleb sõbralik ja jutukas naine.

Kui mõelda, et aastad käivad ju ringiratast, varsti on jõulud, siis jälle kevad, suvi, sügis, on vahel ka kerge tüdimus tekkimas, kuid õnneks läheb see tunne kiiresti üle, räägib Irja. Töö on ju loominguline ja vahelduv ning iga uus päev teisest erinev. Ja samas annab lillepoes töötamine võimaluse kogu aeg areneda ja uut juurde õppida.

Edasi loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email