Mehed peaksid oma tervise eest rohkem hoolt kandma (9)

Mehed peaksid oma tervise eest rohkem hoolt kandma

KIRURG-UROLOOG ANDRES SARJAS: Mehed peaksid oma eluviiside ja tervise peale mõtlema juba noorest east alates. Foto: Sander Ilvest

17.–21. september on üle Euroopa kuulutatud uroloogia nädalaks, mille raames räägitakse meeste tervisega seonduvatest probleemidest. Eestis on fookus seekord seatud eesnäärmega seotud haigustele. Uroloogia nädal on Euroopa Uroloogide Assotsiatsiooni iga-aastane algatus.

Uroloogia nädalal andis raadio Kadi hommikuprogrammis intervjuu Kuressaare haigla kirurg-uroloog Andres Sarjas.

Millega uroloogia täpsemalt tegeleb?
Uroloogia on selline eriala, kus tegeletakse kuseeritussüsteemi kirurgilist ravi vajavate haigustega. See ei tähenda muidugi puhtalt kirurgilist vahelesegamist selles valdkonnas, palju tuleb tegeleda ka konservatiivse raviga, tablettraviga. Valdkonna alla kuuluvad neerud, kusejuha, kusepõis, suguelundid ja meestel muidugi eesnääre.

Edasi loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

 

Print Friendly, PDF & Email