Saaremaa metsaühingus kaob tugiisiku ametikoht

Järgmisest aastast kaob Saaremaa metsaühingus tugiisiku ametikoht, kuna erametsakeskus lõpetab piirkondliku tugiisiku toetuse maksmise.

Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun ütles Saarte Häälele, et kuna tugiisikule toetuse maksmine oleks 2014. aastal lõppenud nii või teisti, otsustas erametsakeskus tugiisikute tööl hoidmise lõpetada juba aasta varem.

Jaanus Aun rääkis, et alates 2009. aastast tegutsevad metsanduse tugiisikud on viimasel aastal siin-seal näidanud väsimuse märke. “Mis siin salata, aasta algupoolel oli mingi periood, kus mitte üheski metsaühistus ei toimunud ühtegi õppepäeva metsaomanikele,” nentis Aun.

Piirkondliku tugiisiku roll on anda metsaomanikele esmast metsandusalast teavet ja aidata kaasa metsaühistute arengule. Kuna metsaühistud on Auna sõnul aastate jooksul kasvanud piisavalt tugevaks ja saavad ka majanduslikult üha paremini hakkama, ei ole tugiisiku järele enam otsest vajadust.

Küll aga saavad metsaomanikud ka edaspidi metsaühistult igakülgset abi ning ühistute toetamine jätkub konkreetse tegevuse eest metsaomanike teenindamisel, näiteks makstakse toetust ühistu liikmete puidumüügi korraldamise eest. Samuti jätkavad ühistute juures ka metsandusvaldkonna konsulendid, kelle poole metsaomanikud saavad muredega pöörduda.

Saaremaa metsaühingus töötab tugiisikuna Mati Schmuul, kes eile pärastlõunal polnud telefoni teel kättesaadav.

Print Friendly, PDF & Email