KG-s loodi näitlemisklubi

Teisipäeva õhtul asutati Kuressaare gümnaasiumis näitlemisklubi. Idee pakkus välja 11.a klassi õpilane Karoli Priske.

“Klubi on mõeldud õpilastele, kes on mingil moel kokku puutunud avalike esinemistega või lihtsalt armastavad teatrit ja üheskoos tegutsemist,” ütles Kuressaare gümnaasiumi huvijuht Anneli Meisterson. Esimesel kokkusaamisel oli 15 õpilast, kes moodustasid nn algatusgrupi.

“Esimene ülesanne on ühe noortenäidendi lavastamine,” rääkis Meisterson, lisades, et noored ise kirjutavad näidendi, lavastavad, valmistavad kostüümid jne.

Praegu on võetud eesmärk, et esimese etenduse tähtaeg on jaanuar, kuna noored tahaksid osaleda Teenifestil (teismeliste teatrifestival ja laager Laulasmaal). “Kui lavatükk valmis, siis võime seda kindlasti näidata ka kodusaare publikule. Praegu on kõik ikkagi veel ideetasandil ja ei julge suuri plaane teha,” rääkis Meisterson.

Esialgu saab klubi kokku üks kord nädalas. Samuti plaanitakse ka edaspidi kutsuda oma kokkusaamistele huvitavaid inimesi, kes oma mõtete ja oskustega noori inspireerivad. Avaüritusel oli kohal Rakvere teatri näitleja Ülle Lichtfeldt, kes jagas klubilistele oma kogemusi ja näitas noortele praktilisi harjutusi lavavõitlusest.

Anneli Meisterson lausus, et noorte omaalgatust peab toetama ja koolis on teatritegemise pisik sees tänu teatriõhtutele, mis toimuvad 1.–12. klassini. “Klubiline tegevus selles valdkonnas süvendab noorte teatrihuvi veelgi ja igaühel on võimalus saada väärtuslik õpikogemus,” tähendas huvijuht.

Print Friendly, PDF & Email