Ettevõtlusmessil käik tuleb kasuks nii ettevõtjaile kui ka õpilastele (2)

Täna algavate SaareMaaPäevade raames toimub selgi korral ettevõtlusmess, mida jagub kahele päevale. Uut ja põnevat leidub messil nii reedel kui laupäeval.

SaareMaaPäevade peakorraldaja, Saaremaa arenduskeskuse juhataja Piret Pihel tõdes, et iga aastaga on Saare maakonna ettevõtjate huvi messi vastu aina suurenenud. Just eelkõige oma maakonna ettevõtjaid tema sõnul messile oodataksegi.

“See on koht, kus tutvustada uusi tooteid, teha reklaami, võita klientide usaldus, sõlmida koostöökontakte,” loetles Pihel.
Samas pole mess siiski ainult ettevõtjatele, huvitavat leiavad sealt ilmselt kõik, kes reedel ja laupäeval Kuressaare kultuurikeskusest läbi astuvad. “Messile on oodatud nii meie maakonna inimesed kui ka külalised. Me kõik tahame ju teada, missugused ettevõtted meie maakonnas on ja milliseid uusi tooteid võiks tarbima hakata,” rääkis Piret Pihel.

Oodatud on kindlasti ka kooliõpilased, kes Piret Piheli sõnul võiksid ettevõtlusmessile tulla suisa klasside kaupa. “Noortel on lihtsam teha kas või valikuid töökoha osas, kui nad ettevõtlusest enam teavad,” leidis ta.

Messi korraldamisega tegeleva OÜ Saar ja Truuväärt juhi Reet Truuväärti sõnul on ettevõtmine mõeldud toimima nn kontakt- ja müügimessina, kus tootjatel on võimalus tarbijale uusi tooteid tutvustada ja pakkuda neid degusteerimiseks, saamaks vahetut ja kiiret tagasisidet. Mõistagi ei saa tema sõnul alahinnata ettevõtjate vaheliste kontaktide tekkimise võimalusi, mistõttu on soovitatav messi külastada ka firmajuhtidel ja turundusinimestel.

Saaremaa ettevõtlusmess algab kultuurikeskuses reede hommikul kell 10. Kaheksa järgneva tunni jooksul saab uudistada Saaremaa ettevõtlust tutvustavat näitust, võtta osa messimängudest, mis igal täistunnil pakuvad loosiauhindu, ja tutvuda Eesti ettevõtete edulugudega.

Laupäevane messipäev on küll kahe tunni võrra lühem, kuid tegevusi leidub seal vaat et rohkemgi kui päev varem. Kindlasti toimub ka sel päeval auhinnarohkeid messimänge, tehakse kokkuvõtteid Hea Teeninduse Suvest, neile, kel vanust piisavalt, toimub näiteks koduveini valmistamise koolitus ning endiselt saab tutvuda ettevõtlusnäituse ja ettevõtete edulugudega.

Täna ehk SaareMaaPäevade esimesel päeval toimub Kuressaare kultuurikeskuses aga Saaremaa ettevõtluspäev, kuhu on oodatud eriti need, kel on soov ettevõtjaks hakata.

 

Kohal on üle 40 ettevõtte
Sel aastal on ettevõtlusmessile lubanud tulla üle 40 ettevõtte nii saarelt kui ka mandrilt. Nende seas näiteks Leibur, SEB, GO SPA, Kuressaare autoteenindus, Saaremaa piimatööstus, Keila Veskimeister, Elu ja Ilu salong, Ekesparre residentshotell, Merle pesukoda, Veinivilla, Arli puukool, Nuki Lastekaubad ja mitmed teised.
Nõuandeid jagavad erametsakeskus, Saarte koostöökogu, hoiu-laenuühistu, Saaremaa arenduskeskus, väljas on Auriga lastemängutuba ja Kuressaare noorte huvikeskus oma ringidega.
“Naisi peaksid tõmbama kosmeetika- ja tervisetooteid pakkuvad firmad, samuti lasteriiete ostuvõimalused, ehted. Meestele pakub vahest huvi Kuressaare autoteeninduse sõidukite valik ja haagised, puidust ehituselemendid ja mööbel,” loetles Reet Truuväärt.
Ettevõtlusmess on tasuta.

Print Friendly, PDF & Email