Maavalitsus pole 25% kallima laevapiletiga nõus (16)

Saare maavalitsus on seisukohal, et kuigi mõnetine hinnatõus saarte ja mandri vahelises laevaliikluses on arusaadav, ei ole ministeeriumi kavandatav 25-protsendiline pileti kallinemine saarlaste jaoks kuidagi vastuvõetav.

Saare maavanem Kaido Kaasik allkirjastas eile vastuskirja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, mille kohaselt öeldakse nii ulatuslikule piletihinnatõusule selgesõnaliselt ei. Saare maasekretär Jaan Leivategija ütles Saarte Häälega kõneledes, et põhjus, miks maavalitsus kõnealuse määruse eelnõu kooskõlastamata jättis, seisnebki kavandatava hinnatõusu suuruses.

Eelnõus on öeldud, et säilitamaks tänavuse aasta parvlaevagraafikute tihedust ja reiside arvu, on järgmise aasta prognoositav kulu võrreldes käesoleva aastaga ca 900 000 eurot suurem. Riigieelarves selleks aga raha ei jätku.

“Liiklustihedus on muidugi oluline. Kui seda alla tõmmata, siis hakkab elu jälle teistpidi kehvemaks minema,” tähendas maasekretär. Sisuliselt ongi piletihinna tõstmine sellisel juhul ainuke lahendus. “See piletihinnatõus, mida nüüd kavandatakse, tooks aga tunduvalt suurema piletitulu laekumise, kui tegelikult puudu jääks,” nentis Leivategija.

Just seepärast leiab Saare maavalitsus tema sõnul, et 25-protsendiline hinnatõus tuleva aasta veebruarist on liialt järsk, pole kuidagi põhjendatud ega Saare maakonna elanikele ja ettevõtjatele vastuvõetav. “Maksimaalne piletihinnatõus peaks piirduma 16 protsendiga, mis tagaks selle n-ö puuduoleva ca 900 000 euro suuruse laekumise,” nentis Jaan Leivategija.

Print Friendly, PDF & Email