Tänak oli sunnitud Walesis katkestama (2)

Autoralli MM-sarja etapp Walesis oli taas küllaltki põnev, Fordid olid väga lähedal kaksikvõidule, mille rikkus ära ei keegi muu kui Sebastien Loeb, kes kiilus ennast Jari-Matti Latvala ja Petter Solbergi vahele. Ott Tänaku ja Kuldar Siku ralli lõppes viimasel päeval, kui teel olnud kivi nende Fordi esivedrustuse lõhkus, sel hetkel oldi 6. kohal.

Tänaku ja Siku jaoks kulges ralli üsna korralikult, avapäeval oli küll probleeme roolivõimuga, kuid üldiselt näidati korralikku tempot. Pühapäeva hommikul oli olemas võimalus rünnata Citroënil sõitvat Mikko Hirvoneni, sest iga punkt, mis Ford Citroënilt kätte saab, on tootjate arvestuses oluline. Paraku tegid eestlased aga spinni ja ei saanud autot kohe rajale tagasi. Nii kaotati palju aega ja lootus Hirvoneni püüda kadus. Tänaku sõnul otsustati siis ralli kindlalt lõpuni sõita. Paraku nii ei läinud. Eelviimasel katsel tuli Tänakul raja kõrvale astuda.

“Selle koha peal oli sirge läbi metsa ja kohtunik ütles meile, et seal on rajal kive, mille eelnevad autod olid rajale tõmmanud. Nad suutsid suurema osa ära koristada, kuid üks oli rajale jäänud ja ma ei näinud seda, kuna see oli täpselt künka taga. Ma ei jõudnud midagi teha ja me sõitsime sellele otsa ning kivi läks auto alla ja lõhkus vedrustuse. Tegelikult oli see meile enne seda sündmust väga korralik ralli. Esimesel päeval oli vähe keeruline otse asfaldilt ilma testita kruusale tulla. Teisel päeval oli tunne juba parem ja suutsime saavutada häid aegu ja püsida konkurentsis,” rääkis Ott Tänak.

Ralli üldvõidu võtsid Jari-Matti Latvala ja Miika Anttila (Ford Fiesta RS WRC), kellele see on teine järjestikuline võit Walesis.

Margus Kiiver / Ruudulipp.ee

Print Friendly, PDF & Email