Kuhu minna

TEISIPÄEV, 18. september

KINO
Divas kl 18 õuduspõnevik “Abraham Lincoln: Vampiirikütt”. Alla 14-a keelatud. Pilet 4 €.

TEATER
Kuressaare kultuurikeskuses kl 11 ja kl 14 Rakvere teatri lasteetendus “Tuhkatriinu”. Vana armsa “Tuhkatriinu” muinasjutu on lavale toonud Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt.
Sedapuhku toimub tegevus ühes väikeses mereäärses linnakeses, kus üks tüdruk kaotab oma ema. Linnakeses, kus kuningapoeg ei tahagi valitseda, vaid hoopis lennukiga ringi sõita. Seal on võõrasema, kes usub, et inimene saavutab kõike, mida vaid tahab. On tema tütred, kes tahavadki kõike saada. On haldjas, kes tuleb appi siis, kui on tõesti nõnda raske, et enam ei jaksa. Ja on muidugi õnn, kes kogu selle mäsu keskel vaikselt ootab ja loodab, et ta lõpuks ära tuntakse. Sest kui juba õnnetus ei hüüa tulles, siis õnn ei hüüa hoopiski. Õnn tahab meid õnnelikuks teha.
Kunstnik Kristi Leppik. Tuhkatriinu osas Natali Lohk, teistes osades Silja Miks, Marin Mägi, Liisa Aibel, Helgi Annast, Margus Grosnõi, Indrek Apinis, Maarika Mesipuu. Pilet 5 eurot.

NÄITUS
Ajamaja galeriis avab kl 16.45 oma 10. isiknäituse aktiivne kunsti- ja muusikaharrastaja Virge Nemvalts, kes on paljudele tuntud kui kauaaegne Kuressaare haigla arst. Väljapanek koosneb tema viimaste aastate akvarellidest.
Virge Nemvalts on sündinud 1948. aastal Tartus. Pärast Tartu ülikooli arstiteaduskonna lõpetamist 1974. aastal elab ta Kuressaares ja töötab tänaseni Kuressaare haiglas endokrinoloogina. Huvi kaunite kunstide vastu on ta pärinud kultuurihuvilisest perekonnast, ta on õppinud Tartu laste kunsti- ja muusikakoolis. Üliõpilasena osales ta Tartu ülikooli kunstikabineti tegevuses ning Saaremaale jõudis ta esmakordselt 1967. aastal, kui ta kunstnik Kaljo Põllu juhendamisel maalis keskaegseid kirikuid.
Virge Nemvalts on 1978. aastal loodud Saaremaa kunstiklubi asutajaliige ja on osalenud pea kõigil klubi aastanäitustel ja maalilaagrites. 1978. aastal autasustati teda Kuressaare linna kunstipreemiaga.
Virge Nemvalts peab oma meelistehnikaks akvarell- ja õlimaali, kuid on katsetanud ka graafikat. Oma õpetajateks Saaremaal peab ta Külliki Järvilat ja Ants Varest. Virge Nemvaltsi töid on nähtud Tallinnas, Kuressaares, Pärnus, Põltsamaal ja Soomes. Personaalnäitused on toimunud Kuressaares, Pärnus ja Põltsamaal.
Endokrinoloog Virge Nemvalts pälvis 2007. aastal Avatud Eesti Fondi tunnustuse töö eest, mida ta on teinud vaimupuudega noori inimesi koondava heategevusliku organisatsiooni Usk ja Valgus Eesti osakonna asutaja ja juhina. 2003. aastal pälvis ta Saaremaa aasta naise tiitli.
Näitus Ajamajas jääb avatuks 10. novembrini.

Orissaare kohvikus Soneburg näitus Poola lasteraamatute illustratsioonidest. Kohvikus on üles seatud 14 postrit erinevatest raamatutest ja erinevate autorite illustratsioonidega. Raamatud, millest illustratsioonid pärinevad, on erineva tuntusega – Eestis vähetuntud teoste kõrval leiab illustratsioone näiteks maailmaklassikasse kuuluvast “Tuhande ja ühe öö” muinasjutukogumikust ja “Pan Kleksi akadeemiast”.
Näitus jõudis Orissaarde Poola Vabariigi suursaatkonna ja Saaremaa muuseumi koostöö tulemusena ning seda saab vaadata 13. oktoobrini.

Kuressaare Raegaleriis kunstnikepaari Ruti Jõgi ja Aivar Rumvolti keraamika ja õlimaalide ühisnäitus-müük “Kooskõla”.

Kuressaare kultuurikeskuse II korrusel Enda Naabri fotonäitus “Isiksused 2”. Avatud E–R kl 10–19; L kl 10–16.

Saare maakonna keskraamatukogu akendel fotonäitus “Kuressaare Kultuurivara – 10 ja eelkäijad”.

SPORT
Kuressaare tervisepargis kl 13.45 SÜG-i XIII sügisjooks. Osalevad Saare maakonna üldhariduskoolide 1.–12. kl õpilased.

KOLMAPÄEV, 19. september

KINO
Divas kl 18 õuduspõnevik “Abraham Lincoln: Vampiirikütt”. Alla 14-a keelatud. Pilet 4 €.

ÜRITUS
Ametikooli Upa töökodade hoone ees algab kl 14 Kuressaare ametikooli 90. sünnipäevale pühendatud sügisjooks ja -kõnd “Terves koolis terve vaim” Upalt linna. Distants 6 km. Lisaks ametikooli õpilastele ja õpetajatele on jooksma või kõndima oodatud ka kooli vilistlased ja linnarahvas. Lisainfo www.ametikool.ee ja Facebookis.

Print Friendly, PDF & Email