Kas ka Saaremaal käivad ringi veeuurijad? (4)

Saarte Hääle toimetusele on teada kaks juhtumit, kus inimese koduukse taha on tulnud noor mees sooviga uurida vee kvaliteeti. Kas tegemist on tõepoolest uurimistöö tegijatega või koguvad kurikaelad infot?

“Lasid uksekella ja küsisid, et kas saaks veest proovi võtta,” rääkis üks vanaproua, kes võõra nina ees ukse pikemalt mõtlemata kinni lõi. Igaks juhuks loobus ta uurimast, kas tegemist on ausa mehega või inimesega, kes tahab salamisi korteris ringi vaadata, et hiljem koos kaaslastega tagasi tulles väärtuslikum kraam minema viia.

Teadaolevalt on mandril olnud sarnaseid juhtumeid, kus korteriuksele koputab näiteks veefiltrite paigaldaja, kel tegelikult plaan hoopis korteriomaniku varale pilk peale heita.

Politseid aga taolistest juhtumitest teavitatud ei ole ning seega soovitab politsei, et kui kellelgi siiski on mingeid kahtlusi, siis tuleks sellest ka politseile teada anda.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Kais ütles Saarte Häälele, et inimesed peaksid siiski ettevaatlikud olema ja võõraid inimesi oma koju mitte sisse laskma.

“Kui inimene teeb uurimistööd, siis võiks tal kaasas olla vastav paber või dokument, mis tõendab, et ta sellist uurimust läbi viib,” sõnas Kais. Ta soovitas sellist dokumenti võõralt kindlasti küsida, sest koolil või siis mõnel uurimistöö tellinud ettevõttel ei tohiks olla keeruline selline paber väljastada.

Print Friendly, PDF & Email